Denne varianten av pesto har du kanskje ikke forsøkt før, men det gjør jo bare middagen litt mer spennende. Og den klarer seg altså helt uten kjøtt siden nøtter er en fin proteinkilde.
Frelst på pesto? Her er flere fristende oppskrifter
Du kan bruke den pastatypen du liker best, men her er det valgt conchiglie - konkylieformet pasta. Denne oppskriften passer best til litt stor pasta med god tyggemotstand.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Pasta med kremet valnøttpesto og skinke
Fremgangsmåte
Ha valnøtter og hvitløk i en foodprosessor og kjør til det er finhakket. Tilsett basilikum, parmesan og smør og kjør i noen sekunder til pestoen har samlet seg.
Kok pastaen som anvist på pakningen. Kok opp fløten i en stor kjele og rør ut pestoen.
La pastaen renne av seg i et dørslag og rør den inn i pestoblandingen.
Server straks med oppskåret spekeskinke, frisk basilikum og en frisk salat.
Tips: Valnøttpestoen kan lages flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskap i en lufttett boks.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG