Navnet på denne pastaretten krever en forklaring. Den er kalt opp etter operaen Norma, av komponisten Vincenzo Bellini som kommer fra Catania på Sicilias østkyst. Hvor også pastaretten en gang oppstod. Den er en hyllest til de rene og gode ingrediensene fra Sicilia. En ekte Norma bør lages med ricotta salata som er en hardere ricottatype, og som oftest laget av sauemelk. Det gir den en mer markant smak som ligner på pecorino - som godt kan erstatte ricotta salata. Parmesan eller annen hard lagret ost, går også fint.
By på en deilig siciliansk pastarett uten kjøtt
Pasta alla Norma
Fremgangsmåte
- Tomater:
Bak i ovnen ved 180 grader med litt extra-Virgin olivenolje, salt og pepper i 10-12 minutter - Aubergine:
Skjær aubergine i skiver på langs. - Legg dem i et dørslag og dryss over godt med salt. La stå i 30 minutter.
- Skyll deretter og tørk godt med kjøkkenpapir.
- Fordel aubergineskivene utover et stekebrett med bakepapir.
- Pensle med olivenolje og dryss over salt og pepper.
- Stek ved i ovnen 200 grader i 30-40 minutter. Snu skivene halvveis.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Ta av litt av kokevannet og bland med tomatsausen. Tilsett chiliflak og oregano. Kok opp.
- Bland pasta og tomatsaus.
- Bland pasta med aubergineskivene og de bakte tomatene i en serveringsbolle.
- Dryss over finrevet ost og pynt med frisk basilikum.
Mange deilige pastarretter vventer på deg
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
God tomatsaus
Fremgangsmåte
- Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.
- Tilsett tomatene og tomatpuréen, sukkeret og la småkoke i 10-15 minutter.
- Ha i urtene og la koke fem minutter til.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
Tomatsaus
Fremgangsmåte
Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat. Skåld tomatene i kokende vann til skinnet har løsnet (1-2 minutter). Ta tomatene opp fra vannet og legg dem i en skål med kaldt vann til avkjøling. Ta skinnet av tomatene, rens ut frøene og finhakk tomatkjøttet.
Finhakk løken og surr den blank i smør ved middels varme sammen med finhakket frisk basilikum og tørket oregano. Tilsett tomatene og la det hele småkoke til tomatene er møre. Til slutt tilsettes crème fraîche/seterrømme. La sausen få et oppkok og smak til med salt og pepper.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG