Dagens rett
Slik skaper du spansk stemning på en onsdag
I dagens middagsforslag er tørrfisk eller klippfisk utgangspunkt for en spennende rett. Du kan fint bruke rester av et fiskemåltid tidligere i uka. Eller kjøre uten.
Aase E. Jacobsen
10 November 2021 - 00:00
De søte spisspaprikaene er perfekte til denne retten. De har tynnere skall og fruktkjøtt og smelter raskere inn i fyllet. Du kan øke intensiteten og autensiteten ved å tilsette litt røykt paprikapulver eller litt chilipulver.
Til denne retten trenger du bare godt brød og kanskje noe spansk i glasset, og vips er du i Madrid.
Paprika fylt med tørrfisk eller klippfisk
Fremgangsmåte
- Rens den utbløtte tørrfisken eller klippfisken for skinn og bein og skjær den i små biter. Kok fisken i vann (lett saltet om du bruker tørrfisk).
- Varm olje i en stekepanne og tilsett bacon skåret i terninger og finhakket løk. Ha i den kokte fisken. Tilsett salt og pepper og nesten ferdig kokt ris samt 1 fedd finhakket hvitløk. Rør om og hold varm.
- Skjær av toppen på paprikaene og rens dem godt innvendig.
- Ha fyllet i paprikaene og hell over litt olje og hvitvin.
- Sett dem i en form og dekk med alu-folie eller et lokk.
- Stek dem i en varm ovn til paprikaene er passe myke. Det tar ca 30-40 minutter avhengig av størrelsen på paprikaene.
Tips: Til denne retten passer de søte spisse paprikaene best.
Tips nDu kan fint bruke rester av kokt torsk i denne retten.
Mange deilige retter med tørrfisk finner du her
Har du lyst til lage noe annet med klippfisk så se her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå