- Rens den utbløtte tørrfisken eller klippfisken for skinn og bein og skjær den i små biter. Kok fisken i vann (lett saltet om du bruker tørrfisk).
- Varm olje i en stekepanne og tilsett bacon skåret i terninger og finhakket løk. Ha i den kokte fisken. Tilsett salt og pepper og nesten ferdig kokt ris samt 1 fedd finhakket hvitløk. Rør om og hold varm.
- Skjær av toppen på paprikaene og rens dem godt innvendig.
- Ha fyllet i paprikaene og hell over litt olje og hvitvin.
- Sett dem i en form og dekk med alu-folie eller et lokk.
- Stek dem i en varm ovn til paprikaene er passe myke. Det tar ca 30-40 minutter avhengig av størrelsen på paprikaene.
Tips: Til denne retten passer de søte spisse paprikaene best.
Tips nDu kan fint bruke rester av kokt torsk i denne retten.
Mange deilige retter med tørrfisk finner du her
Har du lyst til lage noe annet med klippfisk så se her