Fylte pannekaker med linser og bacon
Fremgangsmåte
- Stek en porsjon med pannekaker, gjerne av den grove typen der du bytter ut hvetemelet med grovt mel.
- Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.
- Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme.
- Rens løken og finhakk den. Reduser varmen i pannen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.
- Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetiske tomater og mais (hell av vannet først).
- La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
- Fordel fyllet midt på 8-10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.
- Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.
Flere herlige oppskrifter på pannekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Så enkelt lager du pannekaker
Fremgangsmåte
- Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg, melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
- Dekk til røren og la den stå å svelle i ca. 30 minutter.
- Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør.
- Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen.
- Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire.
- Server pannekaken med sukker, syltetøy eller med salt fyll.