- Stek en porsjon med pannekaker, gjerne av den grove typen der du bytter ut hvetemelet med grovt mel.
- Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.
- Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme.
- Rens løken og finhakk den. Reduser varmen i pannen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.
- Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetiske tomater og mais (hell av vannet først).
- La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
- Fordel fyllet midt på 8-10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.
- Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.
Flere herlige oppskrifter på pannekaker