Har du ikke lammekjøtt - ferskt eller rester etter påskemiddagene, kan du bruke annen type kjøtt. Eller også fisk. Du kan fint lage den som en vegetarrett.
Dagens rett
Pai med lammekjøtt
Foto: (margouillatphotos)
Har du rester etter påskens lammemiddager, får du brukt dem her
Denne retten er som en gryte under et sprøtt lokk av deig, veldig klassisk men langt fra kjedelig, bare veldig godt.
10 April 2023 - 23:00
Pai med lammekjøtt
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i 2-3 cm terninger og brun det raskt i stekepannen.
- Hakk løken og skjær potet og grønnsaker i små terninger.
- Kok dette ca. 3-5 minutter (avhengig av størrelsen på terningene) i buljong/kraft tilsatt eddik.
- Ta vare på 2 dl av kokevannet til bruk i sausen.
- Smelt smør i en liten kjele, rør inn mel og spe med kokevann.
- Tilsett fløte og muskat og la koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.
- Bland grønnsaker, kjøtt og erter i sausen.
- Hell blandingen i en ildfast form, ca. 25 cm i diameter og 4-5 cm dyp.
- Kjevle butterdeigplatene til en leiv litt større enn formen og legg den over som lokk.
- Pensle over med melk og skjær små snitt med en skarp kniv så dampen slipper ut.
- Stek ved 180-200° C ca. 25 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå