Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 30 Mai 2006 - 02:00

    Laksespyd med fennikel

    Vi griller videre. I dag er det fisk, nærmere bestemt laks, som skal på grillrista. Til den serverer du en frisk hvitvin fra Bordeaux.
    30. Mai 2006
  • 27 Mai 2006 - 02:00

    Kveite og rekespyd

    Du har sikkert forstått at vi for fullt satser på sommer og oppholdsvær. Grilling er moro, og her kommer en ny spenstig grillrett - denne gangen med sjøens delikate råvarer som tema.
    27. Mai 2006
  • 25 Mai 2006 - 02:00

    Grillspyd med lam og pære

    Vi regner med at grillen nå er klar for dagens oppgave. Vi har nemlig grillspyd på menyen, og som drikke får du en smakfull rødvin fra Rioja.
    25. Mai 2006
  • 24 Mai 2006 - 02:00

    Kyllingruller

    En skikkelig lekker kyllingrett er hva vi frister deg med, og nå som det i tillegg for de fleste av oss er fridag i morgen satser vi på at du på polet plukker opp den anbefalte hvitvinen.
    24. Mai 2006
  • 20 Mai 2006 - 02:00

    Grillet ishavsrøye med paprika

    Ishavsrøye er en lekker råvare vi får fra våre store sjøområder. Ikke minst egner den seg ekstra godt på grillrista dersom vær og forhold tillater dette. Atter en gang serverer vi tysk hvitvin til.
    20. Mai 2006
  • 19 Mai 2006 - 02:00

    Kyllingbryst med appelsin og basilikum

    En deilig og tilnærmet mager kyllingrett blir det dersom du tilbereder denne helgens første middagsforslag. I tillegg passer det særdeles godt med en tysk hvitvin til kyllingen.
    19. Mai 2006
  • 15 Mai 2006 - 12:43

    Saftig kylling og kalkun fra grillen

    Kylling og kalkun er ikke bare magert, men først og fremst velegnet til å gi en smaksrik og saftig smaksopplevelse. Her er oppskriftene.
    15. Mai 2006
  • 15 Mai 2006 - 10:16

    Norske jordbær allerede klare

    Norske produsenter har klart å dyrke fram jordbær til 17. mai. Aldri før har vanlige norske jordbær vært modne så tidlig.
    15. Mai 2006
  • 15 Mai 2006 - 02:00

    Kyllingfilet på rotgrønnsaker

    Igjen er det kylling vi trakterer. Denne gang med rotgrønnsaker som tilbehør. Vi forsøker oss på en østerriksk hvitvin med stor friskhet og som også er svært rimelig priset.
    15. Mai 2006
  • 12 Mai 2006 - 17:30

    Norsk asparges på 17. mai

    Den norske aspargesen finner du nå hos din grønnsakshandler. Vi i Apéritif gir deg de beste tipsene og de lekreste oppskriftene.
    12. Mai 2006
  • 12 Mai 2006 - 02:00

    Svinefilet med ingefær og stekt fennikel

    Dagens oppskrift med svinefilet skal forhåpentligvis gi deg et nytt og spennende smaksinntrykk. Vi benytter nemlig ingefær og fennikel, en kanskje litt uvanlig kombinasjon. Det fine med svinefileten er at den lett tar opp all den gode smaken.
    12. Mai 2006
  • 11 Mai 2006 - 16:05

    Tørrfisk vil ha opprinnelsesmerking

    I tusen år har Norge eksportert tørrfisk. Nå søker 25 tørrfiskprodusenter om lovbeskyttelse av produktnavnet Tørrfisk fra Lofoten.
    11. Mai 2006
  • 11 Mai 2006 - 09:01

    Liten eksklusiv rumpe

    Italias mest eksklusive skinke er Culatello di Zibello som kan kalles en form for superparma siden den lages i samme distriktet om enn innenfor en meget begrenset radius.
    11. Mai 2006
  • 10 Mai 2006 - 09:01

    Hva er egentlig smak?

    Innenfor det akademiske feltet er de nærsanselige erfaringene lite påaktet. Derfor er det på høy tid at smaken får sin fortjente status som forskningsområde.
    10. Mai 2006
  • 10 Mai 2006 - 02:00

    Reker med appelsin og basilikum

    En enkel, liten og delikat skalldyrsrett er hva vi kan friste deg med i dag. Skalldyr smaker alltid godt, og et naturlig valg av tilbehør i glasset er hvitvin, gjerne av den svakt sødmefylte sorten. Vårt valg faller på en italiensk Verdicchio. Frisk og sø
    10. Mai 2006
  • 09 Mai 2006 - 09:01

    Vegetarmat - i disse tider

    Vegetarmat er i tiden, med grønt, lett og mange spennende smaker. Det er slett ikke vanskelig å sette rene grønnsakretter på menyen av og til, tvert imot. Les videre og la deg inspirere.
    09. Mai 2006
  • 07 Mai 2006 - 02:00

    Norsk Kveite hot pot

    Helgens fiskemåltid er sikret når kveita er i hus. Oppskriften du her får servert var bidrag i konkurransen "Årets kokk 2006" og er signert Geir Skeie.
    07. Mai 2006
  • 06 Mai 2006 - 02:00

    Lørdagspai

    Hva med en deilig og lettvint helgemiddag? Da kan vi kanskje friste deg med dagens smakfulle paioppskrift der lyst kjøtt i form av kylling eller kalkun spiller hovedrollen. En rikere hvitvin fra Sør-Frankrike frister vel kanskje i like stor grad også.
    06. Mai 2006
  • 04 Mai 2006 - 23:05

    Verdens ferskeste matfat

    Grønland byr på sjømat og kjøtt med ekstrem nærhet til naturen, og dermed spennende utfordringer for kreative kokker som Rune Collin og Gitte Nestel på Nipisa.
    04. Mai 2006
  • 04 Mai 2006 - 02:00

    Potet- og purreløksuppe

    Raskt og enkelt lar denne retten seg tilberede, og en deilig og ikke minst rimelig tysk hvitvin anbefales deg i dag.
    04. Mai 2006
  • 01 Mai 2006 - 02:00

    Kyllingfilet med reker og asparges

    Mai er kommet, og med den er våren endelig et faktum. Kylling og asparges må vel sies å være en god vårkombinasjon? Frisk sauvignon blanc fra New Zealand i glasset!
    01. Mai 2006
  • 29 April 2006 - 02:00

    Vindampet røyefilet

    Helgens fristende fiskemåltid passer som hånd i hanske med den deilige rieslingen fra det franske området Alsace. Kombinasjonen er klassisk.
    29. april 2006
  • 28 April 2006 - 02:00

    Kylling i rødvin - Coq au vin

    En smakfull kyllingrett tipper vi skal være velkommen føde en fredag ettermiddag. Vi topper hele retten med en feiende flott burgunder i glasset.
    28. april 2006
  • 28 April 2006 - 00:42

    Monsterfisk i smaksrik forkledning

    Skate eller rokke er ikke bare en av de skumlest utseende fiskene i norske farvann men først og fremst en av de mest undervurderte. Stygg som juling og god som få, og absolutt verd å gjøre en ekstra innsats for.
    28. april 2006
  • 27 April 2006 - 02:00

    Pennette Rigate med gorgonzola & valnøtter

    Pastaretter er ikke å forakte når lettvinte middager skal på bordet. Imidlertid tør vi påstå at dagens variant ikke er blant de vanligste. En rimelig og fruktig chardonnay er strålende drikke til retten.
    27. april 2006