Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 12 November 2005 - 01:00

    Ovnsbakt lammerygg med braiserte hvite bønner og kantareller

    Lammekjøttet er deilig nå, og en lammerygg som den vi presenterer i dagens oppskrift smaker lekkert til den italienske Chiantien!
    12. november 2005
  • 11 November 2005 - 14:30

    Viltgryte

    En deilig viltmiddag står på helgemenyen. Kanskje du er så heldig å ha muligheter til å kunne jakte selv, og enda heldigere dersom resultatet er en velfylt fryser med masse nydelig reinsdyrkjøtt?
    11. november 2005
  • 10 November 2005 - 01:00

    Svinefilet med ingefær og stekt fennikel

    Dagens oppskrift med svinefilet skal forhåpentligvis gi deg et nytt og spennende smaksinntrykk. Vi benytter nemlig ingefær og fennikel, en kanskje litt uvanlig kombinasjon. Det fine med svinefileten er at den lett tar opp all den gode smaken.
    10. november 2005
  • 05 November 2005 - 01:00

    Kveite Bananas

    Kveite står på helgens fiskemeny. La aldri en sjanse til å nyte denne deilige fisken gå fra deg. La gå at kveite ikke er billig, men vinforslaget er garantert ikke det som gir deg økonomisk hodebry.
    05. november 2005
  • 04 November 2005 - 01:00

    Har du noe å feire da skal du gratinert chevre 

    Har du noe å feire, eller simpelthen bare ønsker å belønne deg selv med et frydfullt måltid? Da er vårt middagsforslag noe for deg. Gratinert chevre er umåtelig spennende, og gjerne sammen med en sauvignon blanc.
    04. november 2005
  • 02 November 2005 - 16:27

    Fiende eller venn

    Den klassiske lærdommen om kombinasjonen vin og mat tar ikke nok hensyn til umamifaktoren som faktisk kan snu mye på hodet. Derfor bør du også ta i betraktning hvor mye glutamat det er i den enkelte matvare.
    02. november 2005
  • 01 November 2005 - 01:00

    Hval i wok

    Hva med noe godt fra havet som ikke er fisk? Hvalkjøtt har spennende smak, og denne kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet. Både øl og vin kan anbefales til denne retten.
    01. november 2005
  • 28 Oktober 2005 - 01:00

    Svinekjøtt i wok

    Vi kommer alltid tilbake til det magre svinekjøttet. Smaken formelig eksploderer i wokretter, og med en passende rød- eller hvitvin er lykken gjort en sen fredagskveld.
    28. oktober 2005
  • 25 Oktober 2005 - 13:07

    Blå luksus

    Sveriges og trolig Nordens dyreste ost kan måle seg med de store roqueforter i kvalitet. Så er den da også laget av sauemelk.
    25. oktober 2005
  • 23 Oktober 2005 - 01:00

    Marokkansk kos

    Årets ferske lammekjøtt må selvsagt omsettes i deilige måltider. Høsten er tid for varme retter og gode venner på besøk. Selvsagt er det rødvin som skal serveres. Vårt valg blir en fransk variant av den rimelige sorten.
    23. oktober 2005
  • 21 Oktober 2005 - 01:00

    Chateubriand

    En riktig lekker kjøttmiddag er på sin plass etter en strevsom arbeidsuke. Vi velger oss det mest eksklusive kjøttstykket, indrefileten, og bygger på med hjemmelaget potetgull. I glasset blir det australsk i form av en rød kraftbombe. Men likevel en vin m
    21. oktober 2005
  • 20 Oktober 2005 - 10:14

    Høstkoselig søndag

    La svinesteika få litt høstlig smak av skog og samle familien eller venner rundt en god gammeldags søndagsmiddag.
    20. oktober 2005
  • 20 Oktober 2005 - 01:00

    Kalkunsalat i wraps

    Kalkunkjøtt passer meget godt som ingrediens i en wrap. Miks en salat med masse deilige grønnsaker, lage en frisk saus, og vips så har du en mettende og samtidig spennende rett. Mer avansert enn dette behøver det ikke være.
    20. oktober 2005
  • 17 Oktober 2005 - 01:00

    Svinekjøtt i pitabrød

    Renskåret svinekjøtt er lyst kjøtt. Og det er saftig, mørt og magert. Det er godt egnet i wok, så vel som i supper og salater, i gryteretter og sammen med pasta. Eller som her - i pitabrød.
    17. oktober 2005
  • 16 Oktober 2005 - 01:00

    Lammekjøtt med fennikel og tomat

    Lammesesongen er selvsagt årsak til våre hyppige middagsretter med lam som tema. I dag serveres den sammen med pasta og en svært rimelig - men passende - spansk rødvin.
    16. oktober 2005
  • 14 Oktober 2005 - 01:00

    Pikant krydret kyllingsalat

    Denne fredagen frister vi med en enkel og vellaget kyllingsalat. Hvitvinen som anbefales sitter som hånd i hanske til retten.
    14. oktober 2005
  • 12 Oktober 2005 - 14:01

    Landsutstillinga for ost

    Norsk Gardsost arrangerer for tredje gang Landsutstillinga for ost den 14. oktober i Landbruksdepartementets kantine i akersgata i Oslo. Formålet er å vise bredden i norsk småskalaprodusert ost og andre melkeprodukter.
    12. oktober 2005
  • 09 Oktober 2005 - 01:00

    Kryddergravet røye med avocadosaus

    Vi benytter denne søndagen til å servere en deilig og smakfull fiskerett av gravet røye. Passer det ikke å lage en slik rett akkurat i dag kan du selvsagt legge den inn i julas middagsprogram.
    09. oktober 2005
  • 08 Oktober 2005 - 01:00

    Krydderstekt reinsdyrflatbiff med pære og persillerøtter

    Det er helg, det er høst, og høytid for lekre viltmiddager. Nok en rett signert mesterkokken Odd Ivar Solvold skal på bordet. Tar du utfordringen?
    08. oktober 2005
  • 06 Oktober 2005 - 01:00

    Lammeskiver med godt følge

    Det er høysesong for lammekjøtt. Ferskt, smakfullt og lekkert. Vi kjører på med en høstnyhet på polet - spansk rødvin av svært høy kvalitet.
    06. oktober 2005
  • 30 September 2005 - 01:00

    Mexi-koteletter

    Grillsesongen er vel stort sett over for i år. Koteletter kan vi likevel med godt resultat tilberede på stekeplata året rundt. Dagens oppskrift er ganske kraftig, så derfor anbefaler vi et godt øl som drikkefølge.
    30. september 2005
  • 29 September 2005 - 17:36

    Gjenfunne blingser

    Pain perdu eller arme riddere er en genial måte å unngå at gammelt brød havner i søpla. Hvem skulle trodd at resultatet av redningsaksjonen skulle bli så velsmakende.
    29. september 2005
  • 28 September 2005 - 14:57

    Hemsedalosten reddet

    Takket være fire driftige kvinnelige hemsedøler har bygda atter fått sin egen ost.
    28. september 2005
  • 26 September 2005 - 01:00

    Kyllingwok med ananas og sursøt saus

    Kylling og sursøt saus er en kombinasjon svært mange av oss nikker gjenkjennende til. Usedvanlig smakfullt, og noe du gjerne kan servere ofte. Hva annet enn riesling passer bedre til dette?
    26. september 2005
  • 23 September 2005 - 01:02

    Stekt kyllingbryst med skogsopp

    Kyllingmåltider tilbereder du raskt og lettvint. Pass imidlertid godt på så kyllingbrystene ikke overstekes. En rød burguner sitter som støpt til denne retten.
    23. september 2005