Vi har testet over 70 øl- og sidernyheter i BU, og her er det mye snacks. Det finnes noe for alle og enhver, men liker du stout, surøl og lekre sidere, er mars måned for deg. Hele 16 nyheter har fått 90 poeng eller mer.
Blant de 91 vinene som er testet fra speisalpolets burgundslipp stråler toppvinen fra denne produsenten. Skal du ha kloa i noen av de til sammen 180 flaskene fra denne produsenten, må du stå tidlig opp mandag den 22.
To vilt gode pilsnere er fasiten på ølnyhetene vi har smakt, men også annet øl, inkludert en norsk nykommer samt ikke minst noen lekre norske sidere. Gled deg.
De aller beste av disse er viner som topper i sin kategori eller som er priset særdeles gunstig. Men selv en vin til 95 kroner fortjener betegnelsen ekstra god kvalitet for pengene.
Polkøene er blitt uendelig lange. Da er det godt å vite at man kan gå rett forbi og svinge inn på nærmeste butikk for å sikre seg godt øl til julematen.
135 nye viner i med og uten bobler, hvitt, rødt og litt sterkere - og for det meste av det mer eksklusive slaget, enten målt i tilgjengelighet eller også i kroner.
Kanskje er det sider du skal prøve til julematen år? Her finner du 12 nye sidere som dekker de fleste behov - og 22 nye øl som utfordrer de beste juleølene - uten jul på etiketten.
Når det slippes 212 nye viner på spesialpol, hvorav brorparten er bordeaux i årgang 2017, og til priser som er 20 prosent lavere enn i fjor, er det et signal om at dette er vin som skal ligge fremst i kjelleren.
Beaujolais nouveau er på vei inn i polhyllene og i år er utvalget større enn noen gang før. Og kvaliteten er omtrent som for ferdig vin fra området - det vil si veldig god.
De beste juleølene på polet kjennetegnes av mye av alt - også utmerket balanse. Det er derfor all grunn til å glede seg til årets julemåltider og julekos - selv om den ikke blir akkurat som i fjor.
Blant de mange whiskynyhetene i både spesialutvalget og bestillingsutvalget, er det mye cask strength - uutvannet og ubesudlet vare rett fra fatet - akkurat slik whiskyelskerne vil ha det. Det er en krevende øvelse, men du blir rikelig belønnet i form av
Øl og sidermarkedet er blitt voksent - det lanseres stadig flere superseriøse produkter med god lagringsevne, noe som bidrar til å løfte renommeet. Rydd plass for øl og sider i kjelleren.
Det er i hvert fall slik det ser ut om vi tar utgangspunkt i det som lanseres i spesialpolet fra 7. september. Nebbiolo + 2016 = deilig, men stadig dyrere.