Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.
Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.
Sophie Decobecq er noe helt for seg selv i tequilabransjen. Ikke bare er hun kvinne i en mannsdominert industri, men hennes fokus på forskning, spesielt på gjæringsprosessen, er uten sidestykke.
I Bolgheri lages noen av verdens mest etterspurte viner. Regionen byr også på vakker natur, mat fra hav og land, samt et unikt samarbeid mellom adel og bønder som sammen har skapt et italiensk mirakel.
Alessandro Masnaghetti er berømt over hele vinverdenen for sine vinkart og sitt uhyre detaljerte arbeid for å kartlegge italienske vinområder. Sist ut er Chianti Classico.
På Bellies i Stavanger er det plante- og grønnsakene som bestemmer, og menyen endres først når det er slutt på sesongen. Så starter en ny fase. Med mat for magen.
Londonbaserte Noble Rot er et magasin, restaurant, vinbar og vinbutikk som passer godt inn i beskrivelsen som den britiske inkarnasjonen av Alice Waters og Kermit Lynch.
Et ferieparadis for noen, et vinparadis for andre. At Tenerife byr på mer enn bare «vår året rundt», blir kjent for stadig flere. Men øya vil aldri kunne tilfredsstille etterspørselen fra store aktører. Det er det mange som er glade for.
Yunus Yildiz og hans bartenderteam feirer suksessen med oslobaren Svanen med å utvide porteføljen. Denne gangen med nok en fugl – Tjeld østers- og cocktailbar som har landet på Tjuvholmen.