Denne uken slippes 37 nye øl på +ØL-polene og de fleste holder et svært høyt nivå. Men dessverre er det også få flasker tilgjengelig av de beste, så det gjelder å være rask.
Vinene herfra har en utrolig overlevelsesevne, og unik karakter. Det er en av grunnene til at de er høyt elsket av nordmenn. Nå får du dem også i alle farger – og styrker.
Det er alltid mye å velge mellom når man begir seg inn på Vinmonopolet etter et slipp, og det er ikke alltid like lett å velge. Med våren rundt svingen bør vi sikre oss drikke til enhver anledning, og de beste finner du her.
Skal du på polet denne uka, er det hvitvin og rødvin fra øverste hylle du skal konse om. For der finner du en liten håndfull riktig gode viner. Ellers er det mye kommerst blant basisnyhetene.
Vi snakker om meksikansk hjemmebrent og gin laget av inntil 35 år gammel teblader. Men fortvil ikke, om det høres helt vilt ut, for det finnes også langt mer klassiske og virkelig knallgode dråper.
Takk og lov for take away. Denne hybriden mellom restaurant og hjemme. Det beste fra to verdener slått sammen i en Foodora-ordre. Og take away-luksusen er sushi, i form av assorterte biter.
Den er årgangen til tross, svært så balansert hva alkohol angår og har en fortryllende mineralkarakter og ikke minst lagringspotensial. Men den kommer ikke alene.
Grenache, garnacha og cannonau – kjært barn har mange navn, og denne australieren kan bli din nye darling siden den kombinerer høy kvalitet med gunstig pris.