Øvrige nyheter i november 2009

Senhøsten er høysesong for godt brennevin også, og tilskuddet fra novemberslippet er svært velkomment.
Redaksjonen
06 November 2009 - 13:26

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrige nyheter

Cognac:

÷ (93p)
Jean Fillioux Cigar Club Grande Champagne
Jean Fillioux
Frankrike
80372 VSD - kr 849,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Varm brun med grønnskjær. Masse rancio og frukt i duften, som lær, aprikos, mango.
Smak: Fyldig anslag, veldig god syre, en del tretoner utover, veldig rik og stofflig, sitter veldig lenge med en del fatsødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En svært rik cognac. (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 25 års fatlagring hvorav 3 år i helt nye fat
Bestill her:

÷ (92p)
Bache-Gabrielsen Pure & Rustic Grande Champagne Vielle Réserve
Bache Gabrielsen
Frankrike
80341 Vectura - kr 259,70 (35cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Orcan Beverage
Farge og duft: Gyllengul. Vellagret og svært elegant duft med noe rancio, appelsinskall, søte frukter, vanilje.
Smak: Stort fruktig anslag, veldig god intensitet, stofflig, varm og rik med flott syre, sitter veldig lenge med masse aprikos, blomster og eksotiske toner i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Meditasjon.
Vurdering: En cognac for kjennere. (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 års fatlagring
Bestill her:

÷ (90p)
Fradon Petit Champagne XO
Michel Fradon
Frankrike
10588 Vectura - kr 424,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Gyllenbrun. Rik god og sødmefylt duft med mye aprikos og mango.
Smak: Fyldig anslag, flott syre og stor viskositet, veldig flott og komplekse toner, varm og rik finish. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En nydelig cognac. (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 års fatlagring
Bestill her:

+ (89p)
Bache-Gabrielsen Pure & Rustic Petite Champagne Single Estate Riffaud
Bache Gabrielsen
Frankrike
80342 Vectura - kr 445,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Orcan Beverage
Farge og duft: Gyllengul. Elegant duft, ganske rik med fin sødme, gode aprikostoner, masse frukt og noe fat.
Smak: Fyldig anslag, flott fruktighet, veldig god og stofflig med flott syre, varm og rik med masse frukt i finishen, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En flott og fruktig cognac. (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 års lagring i små eikefat
Bestill her:

+ (89p)
Hennessy X.O.
Hennessy
Frankrike
69 VSD - kr 549,00 (35cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moët Hennessy Norge
Farge og duft: Brunoransje. Veldig søtlig innbydende og rik duft med kjøttfull frukt, syltet mango og aprikos, mye fat, mokka, sjokolade, snev av sigar.
Smak: Fyldig anslag, bra intensitet, godt krydderpreg, fin syre, sitter godt utover med masse sødme fra fat og sjokolade, tørker litt. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En rik XO for den som liker mye fatsødme. (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 6 års fatlagring (enkelte elementer er fatlagret i opptil 30 år)
Bestill her:

+ (87p)
Tesseron V.S.O.P. Prestige
Cognac Tesseron
Frankrike
43386 Vectura - kr 348,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Gyllenbrun. Elegant duft med noe blomster, aprikos, appelsinskall, smør, fat og sitrus.
Smak: Fruktig anslag, mye sitrusskall utover, frisk og god med fint krydderpreg, varm og krydret finish med en del fatfedme. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En velkomponert VSOP. (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5-8 års lagring i fat fra Limousin
Bestill her:

Øl:

÷ (91p)
Urthel Hibernus Quentum Tripel Ale
The Leyerth/Hildegard van Ostaden
Nederland
10599 VSD - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gyllengul. Spesiell duft med en del bittertoner. Fyldig anslag, flott skum, god bitterhet utover, en del sødme, veldig god syre, masse epletoner utover, sitter veldig lenge med god bitterhet i finishen.
Smak:
Bruksområde: Rikekjøttretter.
Vurdering: Et svært fyldig øl. (UÅ)
Laget av: Maltet bygg, gjær, humle, vann
Alkoholinnhold: 9,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

÷ (90p)
Affligem Tripel
Affligem Brouwerij
Belgia
80373 Vectura - kr 109,30 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Strag
Farge og duft: Gyllengul. Flott duft av hvete, masse frukt, særlig epler, noe krydder og blomster, litt karamell og smør.
Smak: Fruktig anslag, veldig frisk og god med flott skum, god syre, deilig sødme fra frukten, stor munnfølelse, fin bitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt, rike retter med hummer eller fisk med hummersaus.
Vurdering: En flott øl. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 9,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

Likør:

(84p)
Averna Sambuca Anice Stellato
Averna
Italia
49393 VSD - kr 238,00 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Westerheim
Farge og duft: Klar. Fint intenst anispreg i duften.
Smak: Stor fylde i anslaget, veldig god og rund med fin sødme, godt anispreg, varm krydret finish, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En vellaget sambuca. (UÅ)
Laget av: Alkohol, naturlige smakstilsetninger, anis, urter, sukker
Alkoholinnhold: 42,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Annet brennevin:

+ (78p)
Koskenkorva Salmiakki
Altia PLC
Finland
49681 VSD - kr 189,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Nordic Refreshment Company
Farge og duft: Svart. Mye lakrisdrops i duften.
Smak: Følger duften, litt fet munnfølelse, mye saltlakris i finishen, sitter for lenge. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: For spesielt interesserte. (UÅ)
Laget av: Alkohol, lakris
Alkoholinnhold: 21,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Bitter:

÷ (83p)
Fläminger Jagd
Drinks & Food Vertriebs
Tyskland
15648 Vectura - kr 184,90 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Cani Consulting
Farge og duft: Gyllen. Intens duft av urter, anis, malurt.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk og balansert sødme, fin urtebitterhet samt mye lakris i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En god bitter. (UÅ)
Laget av: Alkohol, 38 krydderurter, sukker
Alkoholinnhold: 30,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her