Dagens rett

Ovnsstekt ørret med grønnsaker og saus

Stek ørret og grønnsaker sammen i ovnen for maksimal smak
Foto: (Istock)

Stek ørret og grønnsaker sammen i ovnen for maksimal smak

Ørret, grønnsaker og væske er alt som skal til for at du skal kunne tilberede dagens middagsforslag som dessuten er raskere å lage enn du kanskje tror.
09 September 2022 - 23:00

Helsteking av fisk er en veldig god ide, og langt fra så skummelt som mange kanskje tror. Noen synes det er litt utfordrende å få en hel fisk på tallerkenen som skal renses, men det er ikke vanskelig så lenge fisken  er gjennomstekt. Trøsten er at det går lettere med litt trening. 

Når du legger fisken på toppen av grønnsaker i en form, får du maksimalt med smak til kraften som danner seg i formen, og som etterpå blir til saus. 

Du kan fint bruke oppskriften til annen mindre fisk enn ørret. Hvis fisken har kraftige skjell, er det lurt å skrape den først. Men det er først og fremst en estetisk sak, all den tid skinnet ikke spises. 

Her finner du mange andre deilige retter med ørret

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Ovnsstekt ørret med grønnsaker og saus

Ovnsstekt ørret med grønnsaker og saus

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Smør en ildfast form og legg grønnsaksbitene i formen. Salt og pepper samt olivenolje drysses over. Sett inn i ovnen og la stå i 10 minutter.
  3. Rens ørretene og tørk godt av, men behold hodet på. Legg dem oppå grønnsakene.
  4. Dryss salt, pepper og revet sitronskall over. Hell vann og vin i formen.
  5. Stek videre i 20 minutter. Sjekk at fisken er gjennomstekt. Da løsner ryggbeinet lett fra fiskekjøttet.
  6. Ta fisken og grønnsakene ut av formen.

Saus:

  1. Ha kraften fra formen over i en liten kjele med fløte og sitronsaft.
  2. Kok inn til den tykner og smak til med salt og pepper.

Server fisk, grønnsaker og saus for seg. Pynt med sitronskiver og friske urter.

Tips: Purre kan byttes med vårløk. Stangselleri kan byttes med fennikel i skiver. 

Her finner du mange andre deilige retter med ørret

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her