- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Smør en ildfast form og legg grønnsaksbitene i formen. Salt og pepper samt olivenolje drysses over. Sett inn i ovnen og la stå i 10 minutter.
- Rens ørretene og tørk godt av, men behold hodet på. Legg dem oppå grønnsakene.
- Dryss salt, pepper og revet sitronskall over. Hell vann og vin i formen.
- Stek videre i 20 minutter. Sjekk at fisken er gjennomstekt. Da løsner ryggbeinet lett fra fiskekjøttet.
- Ta fisken og grønnsakene ut av formen.
Saus:
- Ha kraften fra formen over i en liten kjele med fløte og sitronsaft.
- Kok inn til den tykner og smak til med salt og pepper.
Server fisk, grønnsaker og saus for seg. Pynt med sitronskiver og friske urter.
Tips: Purre kan byttes med vårløk. Stangselleri kan byttes med fennikel i skiver.
Her finner du mange andre deilige retter med ørret
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig