Ovnsbakt laks med sitron
Fremgangsmåte
Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider.
Legg stykkene i en smurt ildfast form. Del en sitron på langs og skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene.
Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken.
Ha 1 ts crème fraîche på hvert laksestykke.
Sett formen inn i ovnen på øverste rille, ca 175 grader. Stekes i 10-15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Serveres straks, gjerne med couscous med mynte og sitron til.
Andre lekre oppskrifter med laks
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
82 POENG
Couscoussalat med mynte og sitron
Fremgangsmåte
- Stek løken myk i halvparten av oljen ved moderat varme under omrøring.
- Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder.
- Tilsett vann og kraft og kok opp.
- Rør inn couscous og dekk med et lokk. Sett til side i minst 5 minutter.
- Rør luftig med en gaffel og tilsett urter og sitronsaft, sitronskall, resten av olivenoljen samt salt og pepper.
Tips: Tilsett gjerne grønnsaker etter eget ønske slik som tomater, rødløk, agurk, eller bønner. Eller bland inn rester av fisk eller kjøtt. Salaten er også perfekt som tilbehør.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG