Overnattingsnedgang i Kristiansund

Det har vært en nedgang i antall hotellovernattinger i Kristiansund de siste månedene.
Redaksjonen
19 Februar 2008 - 13:00

Derfor er et aktuelt spørsmål hvor mange flere hotellsenger som trengs.
 
- Vi trenger ikke fem nye hoteller i Kristiansund. Det er helt klart, sier Roar Harsvik i Destinasjon Kristiansund og Nordmøre til Tidens Krav.
 
Riktig type
- Det viktigste er at vi får riktig type ny hotellkapasitet. Jeg mener at byen må ha flere hotellsenger for å utvikle seg som reisemål og for å sikre videre næringsutvikling, sier Harsvik.
 
Stupte før jul
Antall hotellovernattinger i Kristiansund økte med 3,3 prosent fra 2006 til 2007. Men i fjorårets to siste måneder stupte antall overnattinger i byen. I forhold til samme tid i 2006, var antall overnattinger i siste del av 2007 betydelig lavere.
 
- 3,3 prosent høres kanskje ikke ut som en stor vekst når man tenker på de mange hotellplanene som eksisterer, men vi må huske at antall overnattinger har steget mye i mange år nå, og det er jo ikke enkelt å få til stor vekst når kapasiteten er full mange dager i uken, sier Harsvik.
 
Han viser til at beleggsprosenten har økt fra 51,7 prosent i 2004 til 71,5 prosent i 2007.
 
Sterk vekst
- I løpet av tre år har antall overnattinger i byen steget med 26 601, en vekst på 33,5 prosent, sier han.
 
Harsvik mener det viktigste er at det riktige hotellet kommer.
 
- Det byen trenger er et hotell som trekker hit nye kunder. Et sentrumsnært hotell med konferanse-, kurs- og kulturmuligheter er det byen trenger. Et som går aktivt ut i markedet for å hente ny trafikk i form av kongresser, konferanser, kurs, kulturarrangement, ferie og fritidstrafikk, sier Harsvik.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
+

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen

Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare
Dagens rett

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare

Det er lørdag og kvinnedag - og dagen du skal skjemme bort din kjære - eller deg selv med en ekstra god hovedrett og en dessert som går i en annen mage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
+

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen

Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her