Dagens rett
Fisk servert på denne måten får fart på smaksløkene
Foto: (iuliia_n)

Fisk servert på denne måten får fart på smaksløkene

Torsk er en svært anvendelig fiskesort, og trives godt under et dekke av ost og sennep som her.
26 September 2023 - 00:00

Du kan godt bruke annen type hvit fisk, som den rimeligere seien, i denne oppskriften. Best blir den dog om fiskefileten har litt tykkelse. 

Hva du serverer til, avhenger av hva du har lyst på. Derfor gir vi deg valget mellom potetmos, lun spinatsalat eller varm tomatsalat. 

Ost- og sennepsgratinert torsk

Ost- og sennepsgratinert torsk

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i serveringsstykker og legg den i en smurt ildfast form.
  2. Dryss på litt salt og pepper.
  3. Bland sammen ost, sennep, fløte og gressløk og knekkebrødsmuler.
  4. Fordel blandingen på fisken.
  5. Bak fisken i ovn ca 10-12 minutter ved 180 grader til lett gyllen overflate.
  6. Skru deretter på grillen og sett formen under to-tre minutter for ekstra sprø skorpe.
  7. Server med salat og brød eller grønnsaker og potet. 

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Varm tomatsalat

Varm tomatsalat

Fremgangsmåte

  1. Legg tomatene i en ildfast form.
  2. Dryss over salt, pepper, basilikum og olivenolje.
  3. Bakes i ovn ved 180 grader i 10 minutter.

Tips: Om du bruker store tomater, beregn halv mengde og skjær dem i skiver.

Vi byr på veldig mange deiligge salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Hellas
    Hellas
    Volum: 0.75 l Pris: 202.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Basisutvalget
    85 POENG

Slik lager du potetmos

Slik lager du potetmos

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene i litt vann. Hell av vannet og ta vare på det.
  2. Mos potetene med en potetstapper, tilsett smør og melk.
  3. Spe med kokevannet til luftig konsistens.
  4. Smak til med salt og pepper.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

,Lun spinatsalat

,Lun spinatsalat

Fremgangsmåte

  1. Hvis du bruker kål må den blansjeres i lettsaltet vann i 2 minutter.
  2. Hell av vannet og skyll under kaldt vann.
  3. Varm oljen i en stor panne og fres hvitløken et par-tre minutter til den er blitt myk.
  4. Tilsett ansjos og pinjekjerner fres videre 30 sekunder.
  5. Ha i spinaten (kålstrimlene) og rør slik at alt blir godt blandet og spinaten "faller sammen".
  6. Ha i rosiner.
  7. Rør i 30 sekunder til.
  8. Klem over saften fra skalken av en sitron.

Smak til med salt og pepper.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her