Dagens rett
Foto: (matprat.no)
Osso bucco lages med kalvskank
Kalvekjøtt er gode saker, men hvorfor ikke benytte kalveskankene til noe spesielt. Stikk innom slakteren i dag og skaff deg råvarene.
03 Mai 2003 - 01:00
Osso bucco er en tradisjonell italiensk rett som består av kalveskank i skiver som stekes og kokes i en saus med grønnsaker, vin og kraft. Det er en smakfull og mørt kjøttrett som serveres med risotto, brød eller potetmos. Osso bucco betyr “knokkelens hull” på italiensk, og viser til margen i midten av benet som gir ekstra smak til sausen. Du kan også drysse over gremolata, en blanding av sitronskall, hvitløk og persille, for å gi retten mer friskhet og aroma.
Slik skal Osso Bucco lages
Fremgangsmåte
- Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper og brun dem i oljen. Legg kjøttet til side og hell ut oljen.
- Skjær gulrøtter, selleri, løk og hvitløk i små terninger og fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge. Ha så grønnsakene over i en kjele og legg kjøttskivene over.
- Hell vin/eplemost og buljong i stekepannen, ha i finhakket persille og krydder og kok opp.
- Hell sausen over i kjelen. Del tomatene i fire og tilsett disse til slutt. La retten godgjøre seg i 2-3 timer. Bare hvis du er tålmodig og lar kjøttet putre vel og lenge, får du det riktig saftige og møre kjøttet.
- Gremolata: Sitronskallet rives fint og blandes sammen med fihakket persille og hvitløk. Legg kjøttet på serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt.
Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå