- Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper og brun dem i oljen. Legg kjøttet til side og hell ut oljen.
- Skjær gulrøtter, selleri, løk og hvitløk i små terninger og fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge. Ha så grønnsakene over i en kjele og legg kjøttskivene over.
- Hell vin/eplemost og buljong i stekepannen, ha i finhakket persille og krydder og kok opp.
- Hell sausen over i kjelen. Del tomatene i fire og tilsett disse til slutt. La retten godgjøre seg i 2-3 timer. Bare hvis du er tålmodig og lar kjøttet putre vel og lenge, får du det riktig saftige og møre kjøttet.
- Gremolata: Sitronskallet rives fint og blandes sammen med fihakket persille og hvitløk. Legg kjøttet på serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt.
Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.
Se flere spennende kalveoppskrifter her