Osso bucco er en italiensk klassiker med kalveskanker. Som trenger lang tid i ovnen. Men med de samme ingrediensene til torsk slipper du unna med en halvtime, og fortsatt har de alle de gode smakene i behold.
Dagens rett
Foto: (Tatiana Volgutova)
Fiskemiddagen blir ikke hverdagslig med torsk a la Osso Bucco
Torsk er hovedingrediensen i denne retten og her får den virkelig svømme gode smaker.
09 Oktober 2023 - 23:00
Torsk Osso Bucco
Fremgangsmåte
- Bland salt, pepper og hvetemel. Skjær torsken i fire serveringsstykker og vend disse i melblandingen. Knips av overflødig mel.
- Stek så fisken raskt på begge sider i varm olje i stekepanne, og legg den over i en ildfast form.
- Surr løk og hvitløk i olje til løken er myk, tilsett gulrot og selleri og la alt surre 2-3 minutter.
- Hell på eplejuice/hvitvin og tomater, purre og krydder og kok i 5 minutter. Smak til og hell blandingen over eller rundt fisken.
- Dekk med folie og sett formen i stekeovn 15 minutter ved 180 grader.
- Bland sammen persille og sitronskall og dryss blandingen over fisken ved servering sammen med grønne oliven.
Tips: Du kan godt bruke hermetiske tomater i steden for de dyrere småtomatene.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 329.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå