Oppskrifter krumkaker
Dette serverer du sammen med krumkaker
Så enkelt lager du multekrem
Fremgangsmåte
- Bland sukker og multer.
- Pisk fløten til krem, og bland kremen sammen med multene. Man kan også bruke multesyltetøy, ca 3 dl.
- Server multekremen fylt i eller ved siden av krumkaker, småkaker eller kjeks.
Tips:
For en mer voksen smak på multekremen kan du blande inn litt multelikør.
Flere deilige desserter med multer
Mange lekre desserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Byggrynskrem med multer
Fremgangsmåte
- Eplekokt bygg:
Legg byggrynene i en skål og hell over nok vann til at det dekker alt kornet. La stå over natten. - Sil av vannet og ha byggen over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La byggen småkoke til grøtkonsistens.
- Avkjøl grøten og oppbevar i kjøleskap til den skal brukes.
- Byggkrem:
Ha kremfløte og sukker i en bolle, og pisk til luftig krem. - Vend de kokte byggrynene inn i kremen, og server med multesyltetøy og krumkaker ved siden av.
Tips:
Hvis du ønsker et raskere alternativ kan du bruke prekokt byggryn (byggris).
Flere deilige desserter med multer
Mange lekre desserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Multekrem med melis
Fremgangsmåte
- Visp fløten stiv og bland den med bær og melis.
- Hvis du bruker frosne bær som er sukret ved nedfrysing, må du redusere melismengden noe.
- Server kremen kald med krumkaker.
- Bruk multesyltetøy hvis det er vanskelig å få tak i multer.
Flere deilige desserter med multer
Mange lekre desserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Riskrem med jordbærsaus
Fremgangsmåte
- Toros risgrøt (ikke den snarkokte) er perfekt til risgrøt. Den er tilsatt litt vaniljesukker fra fabrikken, så hvis du bruker den, kutter du ut vaniljesukkeret i riskremen.
- Visp kremfløten såvidt stiv og bland i grøten. Smak til med vaniljesukker og sukker.
- Jordbærsaus:
Server riskremen med jordbærsaus som du lager lynraskt av en kurv jordbær fra fryseren, lar den tine, hell bort litt av "smeltevannet", tilsett 2-4 ss melis og kjør sausen med stavmikser eller i foodprocessor.
Tips: Du kan også gjøre som danskene og tilsette 100 g hakkede mandler (uten skall) i riskremen og kall den Ris à l'amande.
Der serveres riskremen med kirsebærsaus som du får kjøp ferdig i butikken hvis du ikke har nedlagte eller frosne kirsebær fra egen hage, som du koker opp med sukker (50-100 g sukker pr 500 g kirsebær) og jevner med 1-2 ss maizenna. Kok opp under kraftig omrøring og avkjøl.
Mange lekre desserter finner du her
Flere gode juledesserter finner du her
Lucia-feiring med lussekatteroppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Ris à l'amande
Fremgangsmåte
- Pisk kremen stiv sammen med litt sukker.
- Splitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett disse i kremen.
- Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens.
- Riv marsipanen på et rivjern. Hakk de skåldete mandlene grovt. Tilsett begge deler i kremen.
- Kirsebærsaus:
Lag en jevning av litt av saften og potetmelet. Ha resten av ingrediensene til sausen i kjele, og kok opp. - Ta kjelen av platen, og rør inn jevningen. Server sausen til riskremen.
Mange lekre desserter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 449.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
PortugalVolum: 0.50 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Isparfait
Fremgangsmåte
Pisk eggehvittene stive. Ha i sukker og pisk til stiv marengs. Bland så i appelsinmarmelade, nøtter, rosiner og lett pisket krem. Ha i form og sett det i fryseren.
NB! Bør stå i fryser 1 døgn før servering. Du kan bruke andre smaksvarianter; kanelsirup eller solbærsirup er også godt. Isen smaker godt ved siden av krumkaker.
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Slik lager du perfekte pepperkakehus
Hjemmelaget konfekt og supre julegodter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 346.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG