Ølve med nye eiere

Maltølet fra Ølve på Egge Bryggeri vinner stadig nye tilhengere. Nå håper de nye eierne å vinne enda større markeder.
Redaksjonen
06 September 2007 - 09:00

Målgruppen er enda flere restauranter, hoteller og puber.
 
Bryggeriet ble startet av Magne Bjerkem i 2005, men våren 2007 ble bryggeriet kjøpt opp av fem par fra lokalområdet.
 
Flyttet produksjonen
Produksjonen ble flyttet til gården Elnan Vestre - og her er det investert for et sekssifret beløp. 
 
De nye eierne har ambisjoner om å produsere og selge 3.000 liter maltøl i år.
 
Forsiktige
- Vi har vært litt forsiktige med markedsføringen nå i starten, for å få produksjonen opp og gå. Faktisk har vi hatt nok med å produsere etter etterspørselen, sier salgsansvarlig Haakon Kvam - og legger til at man etter oppkjøpet har produsert rundt 2.000 liter av maltølet.
 
Ambisjoner
Bryggeriet produserer to typer maltøl. Det ene er et klassisk irsk-inspirert, mørkt maltøl som minner om en mellomting mellom de klassiske ølmerkene Kilkenny og Guinness. I tillegg brygges det en lysere type øl, som har fått navnet jubileums-øl etter Steinkjers 150-årsjubileum. Begge ølsortene har en alkoholstyrke på 4,7 prosent.
 
Hobby og kultur
De nye eierne av Ølve på Egge Bryggeri AS sier at det foreløpig ikke er mye næring i ølproduksjonen - men at det mest er en blanding mellom hobby og kultur.
- På sikt har vi imidlertid litt større ambisjoner, sier Haakon Kvam og medeier Magnar Hervik til Trønder-avisa.
 
Har avtaler
Bryggeriet har allerede grossistavtaler, og selger maltølet sitt til hoteller, restauranter, puber - samt i en dagligvarebutikk i Steinkjer.
 
Det er spesielt i salget til hoteller, restauranter og puber at bryggeriet håper på å kunne øke.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Hørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg
+
Tester

Hørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg

Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg
+
Tester

Hørt om Lawrenceburg før? Derfra kommer basisnyhetenes beste brennevin - en rugwhiskey i en klasse for seg

Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse koreanske pannekakene er en av årets mattrender
Ukens kake

Disse koreanske pannekakene er en av årets mattrender

De er søte og fylt med nøtter og fungerer derfor som alternativ til kake eller dessert - eller snack.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mencia fra Bierzo er årets vinstil
+
Godbiter i pollisten

Mencia fra Bierzo er årets vinstil

Her får du nemlig stor konsentrasjon og terroirkarakter uten at det går utover drikkevennligheten, og det til en pris som er svært gunstig. Noe som er ytterst velkomment i dagens vinprisbilde.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her