Tradisjonsretter som denne er obligatorisk i løpet av året. Og nå som tilbudet av friske grønnsaker er så stort, blir denne retten enda bedre.
Selv om den tar tid, gjør det meste seg selv, mens du går deg en tur eller pusler med andre hyggelige helgegjøremål.
Prøv noen av disse lekre gryterettene
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Ferskt kjøtt og suppe
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss over salt og legg i det grønn av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1½ time. Skum godt av fettet med en øse.
- Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fin opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - ca 10 minutter.
- Mens grønnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen.
- Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Server suppen som en forrett med flatbrød ved siden av og eventuelt melboller (se nedenfor).
- Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering. Server med løksaus, kokte poteter og grønnsaker fra suppen.
- Løksausen:
- Kok opp hakket løk og kraft. Rør hvetemelet ut i ½ dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Tips: Enkelte liker å koke melboller i kraften for å drøye suppen. Dette lages ved å piske ett egg sammen med en klype salt og 2 ss vann, spe med hvetemel til du har en tykk blanding.
Ha gjerne litt sukker i deigen hvis du liker sødme på melbollene.
Lag små boller med en teskje og la de trekke i kraften til de flyter opp.
Her finner du andre deilige kjøttsupper
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG