- Kok opp vann og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss over salt og legg i det grønn av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1½ time. Skum godt av fettet med en øse.
- Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fin opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - ca 10 minutter.
- Mens grønnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen.
- Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Server suppen som en forrett med flatbrød ved siden av og eventuelt melboller (se nedenfor).
- Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering. Server med løksaus, kokte poteter og grønnsaker fra suppen.
- Løksausen:
- Kok opp hakket løk og kraft. Rør hvetemelet ut i ½ dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Tips: Enkelte liker å koke melboller i kraften for å drøye suppen. Dette lages ved å piske ett egg sammen med en klype salt og 2 ss vann, spe med hvetemel til du har en tykk blanding.
Ha gjerne litt sukker i deigen hvis du liker sødme på melbollene.
Lag små boller med en teskje og la de trekke i kraften til de flyter opp.
Her finner du andre deilige kjøttsupper
Her finner du mange deilige gryteretter