Øl
Nå kan du få testet hjemmebrygget ditt

Nå kan du få testet hjemmebrygget ditt

Oslo Amatørbryggerlaug har fått støtte fra Helsedirektoratet til å la hjemmebryggere teste ølet sitt.
Aase E. Jacobsen
06 Juni 2016 - 09:07

Det er først og fremst for at hjemmebryggere skal få en mulighet til å måle faktisk alkoholinnhold i ølet sitt. Noe som er vanskelig uten profesjonelt utstyr, som er for kostbart for de fleste.

Bak initiativet Vit hva du drikker står Gustav Foseid og Per Øivind Arnesen, begge erfarne hjemmebryggere og med i Oslo Amatørbryggerlaug.

-Målet med prosjektet er å gi hjemmebryggere og andre ølinteresserte mer kunnskap om helseeffekter av øl og alkohol. Som en del av dette, skal Oslo amatørbryggerlaug bygge opp et laboratorium, i tillegg til å drive informasjonsarbeid og arrangere en konkurranse i å brygge øl med lite alkohol, sier de og legger til:

-Prosjektet er tredelt. Informasjon om hva som er i øl og skadevirkninger er første del, mens arbeidet med å bygge opp et laboratorium der hjemmebryggere kan få målt ølet sitt på skikkelig utstyr vil være den største delen. Bryggerlauget kjøper derfor inn alkoholmåleapparat som skal brukes både på bryggeriet og i samarbeid med andre hjemmebryggerlag landet over.

Med målemaskinen blir det ifølge de to hjemmebryggerne også mulig å gjennomføre hjemmebryggerkonkurranser i lavalkoholholdige øl og faktisk måle hva alkoholmengden i ølet, og det vil bli gjennomført både landsdekkende og lokale konkurranser - med statlige sponsede premier.

Prosjektet er landsdekkende, med Oslo Amatørbryggerlaug i spissen i samarbeid med Salten Bryggerlag, Nedre Romerike Bryggerlaug, Det gode øls klubb, Bergen ølfestival og Grenland Bryggerlag.

På bildet fv: Ken Robin Ruud og Gustav Foseid i Oslo Amatørbryggerlaug.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her