Det er tall fra Vinmonopolet og serveringsbransjen (HoReCa) som viser dette. I 2006 økte salget med 18 prosent sammenliknet med året før. Totalt ble det solgt 156.000 liter med økologisk svakvin i Norge i fjor.
Tallet kan faktisk være høyere, ettersom det kan finnes flere viner som er økologisk dyrket enn det som fremkommer i statistikk. Det er nemlig ikke alle produsenter som merker varen. Det som er med i statistikken er altså viner som er merket som økologisk.
Dette viser at interessen for økologiske produkter når stadig flere vinkonsumenter, sier generalsekretær Ingunn Jordheim i VBF.
På tross av veksten i salget av økologiske viner, utgjør produktgruppen ikke mer enn 0,26 % av det totale salget av vin i Norge.
- Flere enn 9 av 10 flasker med økologisk vin var rød. Nye produkter og økt interesse kan imidlertid føre til at dette markedsforholdet endrer seg i tiden som kommer, sier Jordheim.
Statistikken fra VBF viser videre at serveringsstedene i 2006 stod for 7% av salget for økologiske viner i Norge. Resten ble solgt på Vinmonopolet.
Salg av økologisk vin - tall i 1000 liter. | |||
Produkt | 2000 | 2005 | 2006 |
Rød | 2 805 | 125 673 | 142 815 |
Hvit | 324 | 5 633 | 11 906 |
Musserende | - | 1 342 | 1 994 |
Totalt: | 3 129 | 132 648 | 156 714 |