Godbiter i pollisten
Nytt lekkert knallkjøp fra Musar

Nytt lekkert knallkjøp fra Musar

Hvis du ikke allerede er hekta, blir du det garantert med denne. Og er du det allerede, bør du absolutt fylle opp kjelleren med denne lekkerbiskenen.
Aase E. Jacobsen
10 September 2016 - 13:51

Musar Aana 2013 er en nyskapning fra Libanons legendariske vinprodusent som også finnes i magnum. Og en vin som er laget spesielt for det norske markedet som har et helt spesielt og nært forhold til denne produsenten.

Les intervjuet med Serge Hochar siste gang han var i Norge 

For nøyaktig ti år siden ble Ch. Musar strøket fra pollisten. En underskriftskampanje i regi av Apéritif skapte et voldsomt engasjement og vinen kom tilbake i listene etter relativt kort tid.

Les om kampanjen her

Denne vinprodusenten er nærmest hellig for norske vinelskere, og nå kommer det altså en ny vin derfra som du kan dele hjertet og ganen med.

Tarek Sakr er sjefsvinmaker hos Musar.

Den er en form for «preview» av den store vinen, som nå selges i 2008-årgang, med ikke bare vesentlig kortere tid i fat og kjeller, men også druematerialet skiller seg fra «storebror». Aana har høyere andel cinsault som gir den en mer delikat stil, litt mer pinot noir-aktig, men fortsatt med stor fruktfylde og tydelig innslag av solbær fra caberneten. Selv om den bare har «et svangerskap» bak seg i fat, har den noe av det eksotiske preget som er så typisk for Musar. Den er spontangjæret i betong og ufiltrert. Dermed får du med all den gode smaken helt ut i glasset.

Til denne vinen er det ifølge importøren brukt druer fra en høytliggende vinmark ved rundt 1000 m.o.h. nær en by som heter Aana, derav navnet. Jordsmonnet her, omtrent 3-4 mil i luftlinje i sørøstlig retning fra vinkjelleren, er det skrinne kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Bekaa-dalen slik en god lagringsevne.

 

Høytliggende vinmark med bush vines.

Fra samme område kommer en annen klassiker signert Musar, nemlig Hochar Pere et Fils 2011 som også er verd å smake i siste årgang - som for øvrig er knallbra. Forskjellen på de to er druemiksen, i Hochar er det mer cabernet og ikke minst carignan. En vin som har noe større lagringspotensial enn nykommeren, men selvsagt ikke like mye som «slottsvinen». 

Fra Musars vinkjeller i Ghazir har du god utsikt.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    549.90 kr
    Varenummer:
    1005301
    92 POENG
    Ch. Musar
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    1.50l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    579.90 kr
    Varenummer:
    5400605
    90 POENG
    Ch. Musar Aana
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    349.90 kr
    Varenummer:
    3186801
    89 POENG
    Hochar Père et Fils
  • Produsent:
    Ch. Musar
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Libanon Libanon
    Område:
    Bekaa Valley
    Pris:
    339.90 kr
    Varenummer:
    5400601
    89 POENG
    Ch. Musar Aana
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her