Musar Aana 2013 er en nyskapning fra Libanons legendariske vinprodusent som også finnes i magnum. Og en vin som er laget spesielt for det norske markedet som har et helt spesielt og nært forhold til denne produsenten.
Les intervjuet med Serge Hochar siste gang han var i Norge
For nøyaktig ti år siden ble Ch. Musar strøket fra pollisten. En underskriftskampanje i regi av Apéritif skapte et voldsomt engasjement og vinen kom tilbake i listene etter relativt kort tid.
Denne vinprodusenten er nærmest hellig for norske vinelskere, og nå kommer det altså en ny vin derfra som du kan dele hjertet og ganen med.
Den er en form for «preview» av den store vinen, som nå selges i 2008-årgang, med ikke bare vesentlig kortere tid i fat og kjeller, men også druematerialet skiller seg fra «storebror». Aana har høyere andel cinsault som gir den en mer delikat stil, litt mer pinot noir-aktig, men fortsatt med stor fruktfylde og tydelig innslag av solbær fra caberneten. Selv om den bare har «et svangerskap» bak seg i fat, har den noe av det eksotiske preget som er så typisk for Musar. Den er spontangjæret i betong og ufiltrert. Dermed får du med all den gode smaken helt ut i glasset.
Til denne vinen er det ifølge importøren brukt druer fra en høytliggende vinmark ved rundt 1000 m.o.h. nær en by som heter Aana, derav navnet. Jordsmonnet her, omtrent 3-4 mil i luftlinje i sørøstlig retning fra vinkjelleren, er det skrinne kalkholdige jordsmonnet som gir vinene fra Bekaa-dalen slik en god lagringsevne.
Fra samme område kommer en annen klassiker signert Musar, nemlig Hochar Pere et Fils 2011 som også er verd å smake i siste årgang - som for øvrig er knallbra. Forskjellen på de to er druemiksen, i Hochar er det mer cabernet og ikke minst carignan. En vin som har noe større lagringspotensial enn nykommeren, men selvsagt ikke like mye som «slottsvinen».
Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev