Nyhetene på polet september 2010 - Rødvin fra øvrige land

Redaksjonen
02 September 2010 - 17:36

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin fra øvrige land

+ (87p)
Quinta de Saes Touriga Nacional 2009
Quinta da Pellada
Portugal - Dão
10797 Det Portugisiske Vinhus - kr 120,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Det Portugisiske Vinhus
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin duft med mørke bær, jordsmonn, god karakter.
Smak: Bløtt fyldig anslag, fyldig og myk frukt, fin syre og gode tanniner, saftig og god vin, sitter veldig godt. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En svært harmonisk og vellaget vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Touriga Nacional
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Penalva Touriga Nacional 2009
Adega de Penalva
Portugal - Dão
80540 Vectura - kr 110,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Ung og fersk duft av mørke bær, skogsbær.
Smak: Bløtt fyldig anslag, god og fersk frukt, bløt men god syre, fine myke men gode tanniner, veldig god munnfølelse, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En veldig og ung vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Touriga Nacional
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Matua Valley Pinot Noir 2009
Matua Valley
New Zealand - Marlborough
80539 Trebuchet - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Foster's Norway
Farge og duft: Klar lys rød. Fin duft av røde bær, blomster, jordsmonn, mokka.
Smak: Fyldig anslag, god og rund med ok syre, god munnfull, sitter godt, vokser med syrene utover, fine tanniner, saftig finish. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En frisk og god pinot fra NZ. Best innen tre år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(84p)
Cono Sur Syrah 2009
Viña Cono Sur
Chile - Rapel
80524 Vectura - kr 89,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Robert Prizelius
Farge og duft: Dyp tett rød. Ung fersk duft, noe jordlig preg.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, rund god frukt, fine tanniner, men relativt myke, saftig finish. (2009)
Bruksområde: Lettere retter.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 85% Syrah, 5% Carmenère, 5% Cabernet Sauvignon, 3% Malbec, 2% Aspiran
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. fatlagring
Bestill her:

(84p)
Trout Valley Pinot Noir 2009
Trout Valley Wines
New Zealand - Nelson
10795 Vectura - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vectura
Farge og duft: Lys rød. Fin duft med en del jordsmonn.
Smak: Fruktig anslag, fin syre og god frukt, forfriskende med bra fylde, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Fisk.
Vurdering: En frisk og god rødvin på den lette siden. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 8 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Stangeland Pinot Noir 2008
Stangeland Winery
USA - Willamette Valley (Oregon)
80546 Cuveco - kr 199,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Best Cellars
Farge og duft: Klar varm rød. Fin pinot noir-duft, parfymert, elegant og innbydende, litt mentol og fatkrydder.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk med bløt syre, en del sødme, lett tanninbitt, bra fylde, sitter godt. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Kunne godt hatt mer syre og kompleksitet på dette nivået. Best innen et år. Verd prisen. (2008)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Concha y Toro Syrah 2009
Viña Concha y Toro
Chile - Colchagua
10796 Cuveco - kr 84,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Concha y Toro
Farge og duft: Klar dyp rød. Ung duft med god dybde, mørke toner.
Smak: Fruktig anslag, rund og god med ok syre, fine tanniner, vokser litt utover, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En god billigvin for det neste året. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Nativa Terra Cabernet Sauvignon Carmenère Reserva 2009
Nativa Eco Wines
Chile - Colchagua
80525 Cuveco - kr 105,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Best Cellars
Farge og duft: Dyp kaldrød. Søtlig bærduft, ren og god, mest mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme, bløt syre, god frukt, fine tanniner, sitter godt med en del grønne toner i finishen. (2009)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En god vin for det neste året eller så. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Carmenère
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (77p)
Cranswick Lakefield Shiraz Cabernet 2009
Cranswick Wines
Australia - South Eastern Australia
57724 Vectura - kr 95,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
World Wines
Farge og duft: Dyp ung rød. Moden litt kokt bærduft, noe fat.
Smak: Bløtt anslag, myk og moden, bløt syre, lit vel søt og moden i frukten, men ok, en del fatkrydder gjør den litt ufrisk. (2009)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En folkelig vin. Nå. (2009)
Laget av: 90% Shiraz, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(76p)
10 Chapters Shiraz 2007
10 Chapters
Sør-Afrika - Western Cape
51356 Inter Logistikk - kr 134,10 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Wonderbaarlik
Farge og duft: Dyp kald rød. Fatpreget duft, modne mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, litt kokt i frukten, tørker en del utover, bløt syre, moden. (2007)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En kjedelig vin. Nå. (2007)
Laget av: 100% Shiraz
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(75p)
Chill Out Cabernet Sauvignon 2009
Chill Out wines / Pernod Richard DK
Australia - South Eastern Australia
49449 VSD - kr 329,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Interbev
Farge og duft: Klar varmrød. Moden fatpreget duft.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, sliten overmoden stil, bløt syre, sitter noe. (2009)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En veldig moden vin. Nå. (2009)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her