Nyhetene på polet september 2010 - Rødvin fra øvrige land

Redaksjonen
02 September 2010 - 16:36

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin fra øvrige land

+ (87p)
Quinta de Saes Touriga Nacional 2009
Quinta da Pellada
Portugal - Dão
10797 Det Portugisiske Vinhus - kr 120,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Det Portugisiske Vinhus
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin duft med mørke bær, jordsmonn, god karakter.
Smak: Bløtt fyldig anslag, fyldig og myk frukt, fin syre og gode tanniner, saftig og god vin, sitter veldig godt. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En svært harmonisk og vellaget vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Touriga Nacional
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Penalva Touriga Nacional 2009
Adega de Penalva
Portugal - Dão
80540 Vectura - kr 110,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Ung og fersk duft av mørke bær, skogsbær.
Smak: Bløtt fyldig anslag, god og fersk frukt, bløt men god syre, fine myke men gode tanniner, veldig god munnfølelse, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En veldig og ung vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Touriga Nacional
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Matua Valley Pinot Noir 2009
Matua Valley
New Zealand - Marlborough
80539 Trebuchet - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Foster's Norway
Farge og duft: Klar lys rød. Fin duft av røde bær, blomster, jordsmonn, mokka.
Smak: Fyldig anslag, god og rund med ok syre, god munnfull, sitter godt, vokser med syrene utover, fine tanniner, saftig finish. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En frisk og god pinot fra NZ. Best innen tre år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(84p)
Cono Sur Syrah 2009
Viña Cono Sur
Chile - Rapel
80524 Vectura - kr 89,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Robert Prizelius
Farge og duft: Dyp tett rød. Ung fersk duft, noe jordlig preg.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, rund god frukt, fine tanniner, men relativt myke, saftig finish. (2009)
Bruksområde: Lettere retter.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 85% Syrah, 5% Carmenère, 5% Cabernet Sauvignon, 3% Malbec, 2% Aspiran
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. fatlagring
Bestill her:

(84p)
Trout Valley Pinot Noir 2009
Trout Valley Wines
New Zealand - Nelson
10795 Vectura - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vectura
Farge og duft: Lys rød. Fin duft med en del jordsmonn.
Smak: Fruktig anslag, fin syre og god frukt, forfriskende med bra fylde, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Fisk.
Vurdering: En frisk og god rødvin på den lette siden. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 8 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Stangeland Pinot Noir 2008
Stangeland Winery
USA - Willamette Valley (Oregon)
80546 Cuveco - kr 199,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Best Cellars
Farge og duft: Klar varm rød. Fin pinot noir-duft, parfymert, elegant og innbydende, litt mentol og fatkrydder.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk med bløt syre, en del sødme, lett tanninbitt, bra fylde, sitter godt. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Kunne godt hatt mer syre og kompleksitet på dette nivået. Best innen et år. Verd prisen. (2008)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Concha y Toro Syrah 2009
Viña Concha y Toro
Chile - Colchagua
10796 Cuveco - kr 84,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Concha y Toro
Farge og duft: Klar dyp rød. Ung duft med god dybde, mørke toner.
Smak: Fruktig anslag, rund og god med ok syre, fine tanniner, vokser litt utover, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En god billigvin for det neste året. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Nativa Terra Cabernet Sauvignon Carmenère Reserva 2009
Nativa Eco Wines
Chile - Colchagua
80525 Cuveco - kr 105,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Best Cellars
Farge og duft: Dyp kaldrød. Søtlig bærduft, ren og god, mest mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme, bløt syre, god frukt, fine tanniner, sitter godt med en del grønne toner i finishen. (2009)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En god vin for det neste året eller så. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Carmenère
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (77p)
Cranswick Lakefield Shiraz Cabernet 2009
Cranswick Wines
Australia - South Eastern Australia
57724 Vectura - kr 95,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
World Wines
Farge og duft: Dyp ung rød. Moden litt kokt bærduft, noe fat.
Smak: Bløtt anslag, myk og moden, bløt syre, lit vel søt og moden i frukten, men ok, en del fatkrydder gjør den litt ufrisk. (2009)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En folkelig vin. Nå. (2009)
Laget av: 90% Shiraz, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(76p)
10 Chapters Shiraz 2007
10 Chapters
Sør-Afrika - Western Cape
51356 Inter Logistikk - kr 134,10 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Wonderbaarlik
Farge og duft: Dyp kald rød. Fatpreget duft, modne mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, litt kokt i frukten, tørker en del utover, bløt syre, moden. (2007)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En kjedelig vin. Nå. (2007)
Laget av: 100% Shiraz
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(75p)
Chill Out Cabernet Sauvignon 2009
Chill Out wines / Pernod Richard DK
Australia - South Eastern Australia
49449 VSD - kr 329,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Interbev
Farge og duft: Klar varmrød. Moden fatpreget duft.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, sliten overmoden stil, bløt syre, sitter noe. (2009)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En veldig moden vin. Nå. (2009)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her