Nyhetene på polet september 2010 - Rødvin fra Italia

Redaksjonen
02 September 2010 - 16:39

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin fra Italia

+ (89p)
Occhipinti SP 68 Nero d'Avola e Frappato 2009
Arianna Occhipinti
Italia - Sicilia
58732 VSD - kr 173,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Best Buys International
Farge og duft: Klar kald rød. Herlig parfymert bærduft.
Smak: Bløtt fyldig anslag, deilig sødme og syre, frisk og god med flott frukt, fine slanke tanniner, sitter veldig godt og lenge. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En vin å bli glad av og i. Stor vinkunst. Tåler fint fem år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 60% Frappato di Vittoria, 40% Nero d'Avola
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Principiano Sant'Anna Dolcetto d'Alba 2009
Ferdinando Principiano
Italia - Piemonte
10802 Vectura - kr 159,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
ProCura
Farge og duft: Dyp kald rød. Flott bærduft, mørke bær, noe sødme.
Smak: Bløtt anslag, god og rund med fin syrlighet, fint bitt utover, deilig sødme, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En herlig ung vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Dolcetto
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Giacosa Fratelli Barbera d'Alba Bussia 2007
Fratelli Giacosa
Italia - Piemonte
15711 Vinhuset Oslo - kr 129,20 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Divini
Farge og duft: Dyp tett rød. Mørke bærtoner og litt stall.
Smak: Fyldig anslag, mye sødme fra mørke modne bær, og mokka, fin syre og bra tanniner, saftig og frisk finish. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En flott barbera til en imponerende gunstig pris. Tåler fint fire år. Meget godt kjøp. (2007)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. lagring i franske eikeliggere (30/60 hl), 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Foradori Teroldego Rotaliano 2008
Foradori
Italia - Trentino-Alto Adige
10823 VSD - kr 171,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinarius
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin ung duft med mørke bær, jordsmonn og litt fat.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme, fin syre, fine tanniner, god og rund, sitter godt med god friskhet og saftighet i finishen. (2008)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En virkelig god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Teroldego
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. lagring i eikefat med ulik størrelse, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Cardinali Nicchio Gutturnio Classico 2008
Az. Agri. Cardinali Castell'Arquato
Italia - Emilia Romagna
10803 VSD - kr 173,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Podium Wines
Farge og duft: Dyp kald rød. Intens duft av mørke bær, kjølig preg.
Smak: Bærfruktig anslag, en del bærsødme, fin syre, ok tanniner, sitter veldig godt med fint bitt i finishen. (2008)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 60% Barbera, 40% Croatina
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Porta del Vento Maquè 2009
Porta del Vento
Italia - Sicilia
10809 Vectura - kr 174,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
ProCura
Farge og duft: Klar kald rød. Fin ung duft, røde og mørke bær.
Smak: Saftig anslag, godt bitt, fine syrer og tanniner, sitter godt med bra tanninbitt i finishen. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin rett og slett. Tåler fint fire år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 80% Nero d'Avola, 20% Perricone
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. lagring i 500 ltr fat, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Santa Margherita Refosco dal Peduncolo 2009
Santa Margherita
Italia - Veneto
80537 Trebuchet - kr 104,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VINO
Farge og duft: Dyp ung rød. Fint preg av mørke bær, jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, god og rund frukt, fint bitt utover, bra fylde, gode bittertoner fra bær og tanniner, sitter godt og lenge med mye skogsbær i finishen. (2009)
Bruksområde: Gryter, elg.
Vurdering: En morsom vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Refosco
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(86p)
Minella Dolcetto di Dogliani 2009
Cascina Minella
Italia - Piemonte
80535 Vectura - kr 125,90 (75cl)
Basisutvalg,kategori 6
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung fersk duft med røde og mørke skogsbær.
Smak: Fruktig anslag, frisk og slank med gode syrer, fine tanniner, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Kjøtt med saus.
Vurdering: En svært ung vin som hadde trengt litt mer tid i flaske. Tåler fint fire år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Dolcetto
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Terranera Bellotti Rosso 2009
Terranera
Italia - Piemonte
52725 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vinum
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin duft av røde og mørke bær, mye jordsmonn, litt stall, en tanke rustikk.
Smak: Fin fylde i anslaget, følger duften, veldig god syre, god bitterhet utover, fast og god finish, mye smak i retning friske skogsbær, sitter lenge. (2009)
Bruksområde: Pasta, spekemat, pølser, lyst kjøtt.
Vurdering: En svært anvendelig og herlig rustikk vin som trenger litt luft, og som vil utvikle seg videre i minst tre-fire år. Meget godt kjøp. 86 p (2009)
Laget av: 70% Barbera, 30% Dolcetto
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 4 md. lagring i små eikeliggere (2500-3000 ltr)
Bestill her:

(86p)
Casale Gutturnio 2009
Podere Casale
Italia - Emilia Romagna
80534 Vectura - kr 141,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Gavin
Farge og duft: Tett dyp kald rød. Åpen fatpreget duft med søte mørke bær,
Smak: Fyldig anslag, god syre, god bærfylde, fine runde tanniner, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 60% Barbera, 40% Bonarda
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. lagring i små eikefat, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Vitereta Grondino 2007
Tenuta Vitereta
Italia - Toscana
80538 VSD - kr 160,40 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Höeg & Sørensen
Farge og duft: Klar varm rød. Fin duft, røde og mørke bær, også bitre.
Smak: Bløtt anslag, rund og god med fin syre og fine tanniner, sitter godt med fine jordsmonnstoner i finishen. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2007)
Laget av: 50% Sangiovese, 50% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. lagring i eikeliggere (40 hl), 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Le Calle Poggio d'Oro Sangiovese 2007
Az. Agr. Le Calle
Italia - Toscana
10804 Vectura - kr 174,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Farge og duft: Dyp brunrød. Fin duft av modne bær, mye trevirke, stall, lær, krydder.
Smak: Modent sødmefylt anslag, myk stil, fin syre, bløte tanniner, men tydelige nok, saftig syrefrisk finish med fint modent preg. (2007)
Bruksområde: Lam, gryter.
Vurdering: En moden vin for de neste tre årene. Godt kjøp. (2007)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. lagring i 500 ltrs Allier-fat, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Monticello Bardolino 2009
Tenuta Monticello
Italia - Veneto
80536 Vectura - kr 99,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Red & White
Farge og duft: Klar rød. Innbydende duft med søte bærtoner, jordsmonn og trevirke.
Smak: Bløtt anslag, ganske bløt i frukten, men god syre frisker opp, sitter veldig godt, sødmen kommer mer og mer utover, saftig finish, lang ettersmak. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En vellaget bardolino for det neste året. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 65% Corvina, 30% Rondinella, 5% Merlot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 ukers flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Dal Nostro Giardino Barbera d'Asti 2007
Adriavini
Italia - Piemonte
15710 Vectura - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Bottleneck
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung fersk spenstig duft med noe fat, mye røde og mørke bær.
Smak: Fyldig anslag, bløt og god med bra syre og noe tanniner, en del fat utover. (UÅ)
Bruksområde: Grillet kjøtt.
Vurdering: En litt vel fatpreget vin, men god likevel. Best innen tre år. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring (50% fransk/50% italiensk eik), 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Croci Gutturnio Sur Lie 2008
Tenuta Croci
Italia - Emilia Romagna
10801 Vectura - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Bevco
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung og urtepreget duft.
Smak: En del bitterhet i starten, veldig høy syre, prikker mye, noe skum, frisk finish med en del bittertoner. (2008)
Bruksområde: Kjøtt med en del fedme.
Vurdering: En vin for de innvidde naturvinelskere. Mye særpreg. Åpner seg med en del luft. Tåler fint fire år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 60% Barbera, 40% Bonarda
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Pizzini Curtefranca 2008
Barone Pizzini
Italia - Lombardia
10807 Vectura - kr 149,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
VINE
Farge og duft: Klar dyp rød. Fin særpreget duft.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, rund med fin saftighet, lett bitterhet i finishen. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 45% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 5% Barbera, 5%Nebbiolo
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Millefiori 2008
Orion Wines
Italia - Veneto
15705 Vectura - kr 149,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Red & White
Farge og duft: Dyp kald rød. Søtlig duft av mørke bær, litt jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, bløt og innbydende, fin sødme, fine myke syrer og tanniner, saftig finish. (2008)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig harmonisk og god vin for de neste to årene. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 60% Corvina, 40% Merlot
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring for 50% av vinen, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Collection Valpolicella Superiore Ripasso
Arcus Wine Brands
Italia - Veneto
15714 Vectura - kr 479,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Symposium Wines
Farge og duft: Dyp klar rødbrun. Moden duft med litt stall og urter.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk og rund med ok syre, moden med lett fint bitt, sitter godt med en del sødme og stall i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Enklere viltretter.
Vurdering: En lettdrikkelig boksvin med en viss sjarm. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 75% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. lagring i franske eikefat
Bestill her:

(84p)
Castellazzo Pezzalunga 2009
Vercesi del Castellazzo
Italia - Lombardia
10805 Vectura - kr 156,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
VinoVinVinho
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin ung duft, rent bærpreg, noe jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, god syre, godt bitt, fin karakter, saftig finish. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin på den saftige siden. Best innen et år. Vel verd prisen. (2009)
Laget av: Barbera, Croatina, Pinot Noir, Vespolina
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 2-4 md. fatlagring
Bestill her:

÷ (83p)
Fabiano Corvina 2009
Fabiano
Italia - Veneto
52258 Vectura - kr 300,00 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Klar kald rød. Søte bærtoner, noe urter.
Smak: Bløtt anslag, myk og god med fine syrer og urtetoner, saftig og friskt bærpreg i finishen. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En saftig og god boksvin. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Corvina
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (83p)
Martelletti Barbera d'Asti 2009
Casa Martelletti
Italia - Piemonte
15712 Vectura - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Gavin
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung fersk bærduft.
Smak: Bløtt anslag, myk saftig stil, fin frukt, saftig finish. (2009)
Bruksområde: Pizza, pasta.
Vurdering: Pluss for god saftighet. Best innen et år. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring
Bestill her:

÷ (83p)
Anguissola Casè Riva dei Ciliegi Pinot Nero 2004
Alberto Anguissola
Italia - Emilia Romagna
10808 Vectura - kr 174,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
ProCura
Farge og duft: Klar dyp varmrød. Animalsk duft med mye stall og lær.
Smak: Bløtt anslag, moden frukt, veldig animalsk, bra syrer og tanniner, men det animalske gjør den noe tung og ufrisk. (2004)
Bruksområde: Fasan.
Vurdering: Best nå. Knapt verd prisen. (2004)
Laget av: 100% Pinot Nero
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (78p)
Prego Primitivo Cabernet Sauvignon
Torrevento
Italia - Puglia
15715 Trebuchet - kr 369,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
VINO
Farge og duft: Dyp ung rød. Moden bærduft, litt urter.
Smak: Prikker en del fra starten, mye urter, ok friskhet, lett bitt. (UÅ)
Bruksområde: Enkle retter.
Vurdering: En frisk og grei boksvin. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 95% Primitivo, 5% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (78p)
Cà Neuva Dolcetto di Dogliani 2009
Abbona Celso di Abbona Sergio
Italia - Piemonte
10814 Vectura - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Bevco
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin ung duft med en del jordsmonn.
Smak: Mangler en del friskhet og spenst i smaken, tørker veldig utover. (2009)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: To flasker prøvet. Kanskje litt lagring hjelper? (2009)
Laget av: 100% Dolcetto
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her