Nyhetene på polet september 2010 - Alkoholfritt

Redaksjonen
02 September 2010 - 17:33

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Alkoholfritt

+ (87p)
Ringi Gravenstein
Charlotta K. Ringi
Norge - Slependen
10776 VSD - kr 55,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Ringi
Farge og duft: Uklar gul. Nydelig epleduft, kjøttfull, som å knaske et eple.
Smak: Fruktig anslag, balansert sødme, fin syre, godt bitt utover, god fylde, deilig eplepreg, lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Sjømat, lyst kjøtt, drinker.
Vurdering: En flott eplejuice. (UÅ)
Laget av: 100% epler (Gravenstein)
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Ringi James Grieve
Charlotta K. Ringi
Norge - Slependen
10816 VSD - kr 55,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Ringi
Farge og duft: Uklar gul. Deilig duft av sommerhage, søte epler.
Smak: Fruktig og bløt med fint sødme, fin syre men noe dempet, masse eplefrukt, nesten tropisk i stilen, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Kos, drinker med en del lime eller sitron.
Vurdering: Et veldig godt uttrykk for eplesorten. (UÅ)
Laget av: 100% epler (James Grieve)
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Himmelstund Äppelcider
Miproducts
Sverige
10774 Bring - kr 47,20 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Gourmet Norge
Farge og duft: Lys gul. Veldig god epleduft.
Smak: Friskt anslag, veldig tørr og frisk med fint skum, godt eplepreg, frisk og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat, sjømat.
Vurdering: Et godt alkoholfritt alternativ. (UÅ)
Laget av: Epler, kullsyreholdig kildevann (Stenkulla Brunn), sukker, eplearoma
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (79p)
Nanny State
BrewDog
Skottland
10775 Vectura - kr 16,00 (33cl)
Basisutvalg, kategori 3
Cask Norway
Farge og duft: Brungyllen. Parfymert søtlig duft.
Smak: Veldig bitter i starten, tørker mye utover, godt maltpreg, men kunne hatt mer sødme, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker, fårikål.
Vurdering: Er alkoholfritt øl for viderekomne. (UÅ)
Laget av: Hvete, gjær, humle, vann
Alkoholinnhold: 0,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (79p)
Ebony Vale Chardonnay
Villa Eden
Tyskland
33549 Vectura - kr 49,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin ren duft med godt druepreg.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, ok syre, prikker lett, bra fylde til alkoholfritt å være, frisk og ren finish. (UÅ)
Bruksområde: Sjømat, aperitiff.
Vurdering: En overraskende vellaget alkoholfri hvitvin. (UÅ)
Laget av: Avalkoholisert hvitvin (Chardonnay), rektifisert druesaftkonsentrat, naturlig aroma, kullsyre
Alkoholinnhold: 0,1% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(74p)
Ebony Vale Cabernet Sauvignon
Villa Eden
Tyskland
33550 Vectura - kr 51,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Klar varm rød. Ok bærduft, litt kokt og jordlig.
Smak: Fruktig anslag, lett fylde, ok syre, bløt og saftig, noe enkel. (UÅ)
Bruksområde: Lette retter.
Vurdering: En enkel men grei alkoholfri vin. (UÅ)
Laget av: Avalkoholisert rødvin (100% Cabernet Sauvignon), naturlig aroma, kullsyre
Alkoholinnhold: 0,1% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her