Drikke
Nyhetene på polet juli 2012 – Musserende

Nyhetene på polet juli 2012 – Musserende

Aase E. Jacobsen
06 Juli 2012 - 11:16

De 69 nyhetene domineres av alt for mange kommersielle produkter. De få lyspunktene består altså av et par knusktørre champagner som gir ekstra godt valuta for pengene. Dessuten en håndfull viner fra Loire som tetter noen hull i basissortimentet. Og som vanlig er det noen spennende nye tilskudd til det stadig voksende ølsortimentet, en god rom og et norsk brennevin som er en flott utfordrer til calvados.

Blant de røde vinene er det likevel er par positive forhold, nemlig en god boksvin fra Piemonte og en vellykket rioja gran reserva.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 7. juli 2012 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. juli 2012. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget juli 2012. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her (klikk)

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. juli 2012. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i
testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende

89p

Pouillon Grand Cru Extra Brut 2003
R. Pouillon & Fils
Frankrike - Champagne
98204 VSD - kr 377,20 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vini Veri
Farge og duft: Gullgul. Fin utviklet duft med godt autolysepreg, bra kompleksitet.
Smak: Fyldig anslag, veldig godt lagringspreg, god syre, godt skum, mye karakter, tørr god finish, frisk lang ettersmak med en del stoff. (2003)
Bruksområde: Lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: En flott champagne for de neste fem årene. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Grunnvinen ble gjæret i åpne trekar og lagret på eikefat i 7 md. før annengangsgjæring i flasken, flaskemodnet før salg.
Bestill her:

88p

Françoise Bedel l'Âme de la Terre Extra Brut 2003
Françoise Bedel
Frankrike - Champagne
98191 Cuveco - kr 399,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Eurowine
Farge og duft: Gullgul. Tropisk frukt, lagret preg, toast.
Smak: Fyldig anslag, god frukt, følger duften, god syre, god tørrhet utover, sitter godt, frisk lang ettersmak. (2003)
Bruksområde: Fisk med skalldyrsaus.
Vurdering: En god champagne for de neste tre årene. Godt kjøp. (2003)
Laget av: 67% Pinot Meunier, 17% Pinot Noir, 16% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsmetode med bl.a. annengangsgjæring i flasken, 75% av grunnvinen ble gjæret og modnet i eikefat. Økologisk.
Bestill her:

87p

Duval-Leroy Brut
Duval Leroy
Frankrike - Champagne
98557 VSD - kr 319,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Premium Wines
Farge og duft: Gul. Søtlig gult eple, brød og bakst, sitrusskall, mineraler.
Smak: Fruktig anslag, veldig god syre, godt skum, fint bitt, sitter godt , tørr god finish med mye smak. (UÅ)
Bruksområde: Forretter, fingermat.
Vurdering: En tørr og elegant brut champagne for de neste fem årene. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: Pinot Noir, Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Separat vinifikasjon av grunnvinene før tradisjonell annengangsgjæring i flasken.
Bestill her:

86p

Dumangin Cuvée Achille Brut Nature
Dumangin
Frankrike - Champagne
98194 Cuveco - kr 389,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Nofra
Farge og duft: Gullgul. Åpen duft med søte gule frukter, noe brød.
Smak: Sødmefylt anslag, god frukt, fin syre, god tørrhet, mye smak, men litt grov i stilen, tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus.
Vurdering: En smaksrik champagne. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsprosess hvor bl.a. grunnvinen ble modnet 9 md. i ståltanker og 12 md. i eikefat før annengangsgjæring i flasken, deretter 120 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

83p

Jules Bonnet Blanc de Noirs Premier Cru Extra Brut 2005
Jules Bonnet
Frankrike - Champagne
98064 Vectura - kr 301,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Gul. Litt jordlig, rustikk duft, ok.
Smak: Følger duften, god tørrhet, frisk utover, sitter godt, fine bobler, tørr finish. (2005)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En tørr men ikke særlig elegant champagne. Knapt verd prisen. (2005)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Grunnvinen ble gjæret i 1 md. ved lav temperatur i gamle eikefat, ikke gjennomgått malolaktisk gjæring, 6 md. modning i eikefat, annengangsgjæring i flasken, deretter flaskelagring før salg.
Bestill her:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem
Dagens rett

Har du sikret deg mye egg, skal du prøve denne måten å konservere dem

Saltede eggeplommer er en opprinnelig kinesisk tradisjon som gir en artig ingrediens til mange retter - som denne thai-inspirerte salaten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her