Nyhetene på polet juli 2010 - Musserende og andre hvitviner

Redaksjonen
29 Juni 2010 - 15:57

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende

÷ (90p)
E. Michel Extra Brut
E. Michel
Frankrike - Champagne
80520 VSD - kr 218,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Best Buys International
Farge og duft: Varmgul. Elegant duft av søte gule epler, flott lagret preg, ganske rik og kompleks med en del mineraler.
Smak: Følger duften, imponerende mousse, bittesmå deilige bobler, veldig god syre, godt lagret preg, tørr og deilig finish med mye smak. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat, lyst kjøtt.
Vurdering: En virkelig lekker og kompleks champagne til en fantastisk pris for de neste fem årene. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, ca. 8 års flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Déthune Grand Cru Extra Brut
Paul Déthune
Frankrike - Champagne
10790 VSD - kr 210,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
SagaWine
Farge og duft: Gul. Fin duft av modne røde epler, blomster og brød.
Smak: Godt skum i starten, små fine bobler gir kremaktig skum, god frukt, fin syre, vokser utover, veldig god karakter, tørr deilig finish med fint mineralpreg. (UÅ)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En flott champagne til en veldig god pris. Holder fint fire-fem åren. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Fatlagring for deler av vinen (45%), 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Andre hvitviner

+ (88p)
Guilbaud Le Clos de Pont Muscadet de Sèvre et Maine 2003
Guilbaud Frères
Frankrike - Muscadet
80580 VSD - kr 174,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Gullgrønn. God duft med moden gule epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fyldig anslag, god fedme, flott mineralpreg, deilig moden søtlig frukt, sitter lenge med deilig sitrusfedme og mineraler. (2003)
Bruksområde: Gode skalldyrretter.
Vurdering: En flott vin som er et godt alternativ til chablis. Drikkeklar men har mye å gå på fortsatt. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 25 md. fatlagring, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Déramé Le Cave du Ch. de la Morandière Muscadet de Sèvre et Maine 2006
Famille Déramé
Frankrike - Muscadet
10794 Cuveco - kr 125,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Lys gulgrønn. Ren fruktig duft med lett mineralpreg.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, fin syre, frisk og god, middels fylde, sitter bra. (2006)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En frisk og god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(84p)
Remy Pannier Chenin 2009
Remy Pannier
Frankrike
80505 Cuveco - kr 88,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Eurowine
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin ung duft av epler, sitrus.
Smak: Fruktig anslag, god og rund med fine syrer, fruktig stil, sitter bra. (2009)
Bruksområde: Kosevin, sommermat.
Vurdering: En rund og lettdrikkelig vin som samtidig er frisk. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Chenin Blanc
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Dom. du Haut Bourg Signature Muscadet Côtes de Grandlieu 2005
Hervé et Nicolas Choblet
Frankrike - Muscadet
10793 Vectura - kr 168,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Symposium Wines
Farge og duft: Gulgrønn. Ren god duft av modne gule epler, sitrus og mineraler.
Smak: Fruktig anslag, god frukt, fin syre, litt søtlig frukt og en del femde i finishen gjør den litt tung i stilen. (2005)
Bruksområde: Skalldyr.
Vurdering: En god muscadet som bør serveres godt avkjølt. Best innen et år. Vel verd prisen. (2005)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (79p)
SO Soave 2009
Cantina di Soave
Italia - Veneto
15698 Vectura - kr 319,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Strag
Farge og duft: Lys gulgrønn. Fin duft med noe flint, lime, epler og blomster.
Smak: Bløtt anslag, ganske bløt stil, sukkertøyaktig frukt, ok syre, men noe enkel. (2009)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Litt enkel vin. Verd prisen. (2009)
Laget av: 90% Garganega, 10% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring
Bestill her:

+ (79p)
Valmiñor Davila 2008
Adegas Valmiñor
Spania - Rias Baixas
80506 Vectura - kr 153,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Arvid Nordquist Norge
Farge og duft: Gullgrønn. Aromatisk duft med søte frukter.
Smak: Bløtt anslag, søt frukt, bløt syre, lettdrikkelig, men litt enkel. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Må serveres godt avkjølt. Verd prisen. (2008)
Laget av: 80% Albariño, 15% Loureiro, 5% Treixadura
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her