Nyhetene på polet januar 2006 - annen rødvin

Polets satsing på spanske viner er slik vi vil ha det: Mange godbiter i alle prisklasser. Januarnyhetene byr imidlertid på godt fra andre land også. Her er de røde fra resten av verden.
Redaksjonen
12 Januar 2006 - 12:10

Spania er en av Europas hotteste vinland. Omtrent i hver eneste region skjer det en voldsom oppgradering. Uten at det har medført prisøkninger av betydning. Selv viner fra "hypete" områder som Ribera del Duero gir god vinvaluta. Tamaral Roble 2004 er et veritabelt røverkjøp. De "nye" regionene tar imidlertid flest skår når det gjelder prisgunstighet. Fra Yecla kommer bærbomben Cuvée Christer Berens Monastrell 2004 og fra Calatayud den ikke mindre forførende Castillo de Maluenda Viñas Viejas 2004. Begge har to i seg til å bli storselgere.

Men Spania er ikke bare rødt. På den hvite side stråler Casal Novo Godello 2004 fra Valdeorras som ligger i det nordvestre hjørnet av landet. Baskervinen Itsas Mendi Hondarrabi Zuri 2004 og er også verd å teste ut for den sjømatglade. Marquès de Sangor Xarel-lo Parellada 2004 er på sin side utrolig billig samtidig som den er sjarmerende og ikke minst god.

Blant de øvrige nyhetene er det flere viner som fortjener omtale. Blant annet en veldig god rosa musserende: Crémant de Bourgogne Rosé Brut som bør være noe å legge seg på minnet til den forestående Valentinsdagen. Dessuten en usedvanlig prisgunstig soave, Pagus Soave 2004. Blant de røde peker Cuvée Sommelongue 2004 fra André Brunel og den rimelige italieneren Mezzacorona Merlot 2004 seg ut. Og skal du ha et tips til torskemiddagen er Ramelles Chinon 2004 et veldig godt kjøp.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 14. januar 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. januar 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget januar 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet januar 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet januar 2006 -  fokusområde Spania

 

Del 2: Nyhetene på polet januar 2006 - annen musserende og hvitvin

>>>

Del 3: Nyhetene på polet januar 2006 - annen rødvin

Annen rødvin:

÷
Domaine André Brunel Cuvée Sommelongue 2004
Vignobles Lucien et André Brunel
Frankrike - Côtes du Rhône
48076 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Best Buys International
Farge og duft: Rød med lys kant. Røde bær, skogsbær, plommer, kirsebær og noe fat.
Smak: Bløt og imøtekommende smak med fin balanse mot duften, middels fylde, sitter veldig godt og lenge. (2004)
Mat: Lettere vilt.
Vurdering: En favoritt gjennom lang tid som er blitt 20 kroner billigere over natten. Aller deiligst nå i sin fyrigste ungdom men den tåler fint et par års lagring. Meget godt kjøp. (2004)
Alkoholinnhold: 14,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 8-10 md. lagring i store, gamle eikefat, min. 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Mezzacorona Merlot 2004
Mezzacorona
Italia - Trentino
15246 Cuveco - kr 89,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær, krydder og en touch av eik.
Smak: Ren med god saftighet, bra balanse, sitter godt og lenge. (2004)
Mat: Lette kjøttretter, drikkevin.
Vurdering: En svært innsmigredne vin som er best det nærmeste året. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. fatlagring for 30% av vinen, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Ramelles Chinon 2004
Pierre Archambault
Frankrike - Chinon
20088 VSD - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Blårød. Mørke bær, skogsbær og krydder.
Smak: Ren elegant smak med fin bløthet. (2004)
Mat: Drikkevin, hvit fisk.
Vurdering: En svært behagelig vin for konsum innen et år. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Monmousseau Bourgueil 2003
Justin Monmousseau
Frankrike - Bourgueil
15223 Vectura - kr 122,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
CVB
Farge og duft: Purpurrød. Finduft av mørke bær, skogsbær og urter.
Smak: Saftig ren smak med god balanse, sitter godt. (2003)
Mat: Drikkevin, lettere kjøttretter.
Vurdering: Deilig vin som er best innen to år. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+
Vigna Flaminio Brindisi 2001
Agricole Vallone
Italia - Puglia
43154 VSD - kr 130,70 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Best Buys International
Farge og duft: Mørk rød kjerne med brunlig kant. Modne røde og mørke bær samt tørket frukt og litt eik.
Smak: Følger duften, harmonisk, snill finish. (2001)
Mat: Enklere retter av svin eller lam.
Vurdering: En velkomponert søritaliener i klassisk stil. Best nå. Meget godt kjøp. (2001)
Laget av: 70% Negroamaro, 20% Montepulciano, 10% Malvasia Nera
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. lagring i slovenske eikeliggere (50 hl)
Bestill her:

+
Domaine Lafran-Veyrolles 2003
Férec-Jouve
Frankrike - Bandol
20871 Vectura - kr 180,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Granqvist
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde og mørke bær, skogsbær, krydder, fat, lær og noe mineraler.
Smak: Rik smak med flott balanse, noe tørr stofflighet i finishen. (2003)
Mat: Lettere vilt med fløtesaus.
Vurdering: En god matvin fra en av de beste produsentene i Bandol (Provence). Godt kjøp. (2003)
Laget av: 75% Mourvèdre, 15% Grenache, 10% Cinsault
Alkoholinnhold: 13,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Domaine de l'Olivette 2003
Dumoutier
Frankrike - Bandol
20073 Vectura - kr 190,70 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Cork
Farge og duft: Dyp mørk rød med liten ly kant. Røde og mørke bær, eik, krydder og urter i duften.
Smak: Følger duften med fin stofflghet, fast finish. (2003)
Mat: Svin, lam.
Vurdering: En god matvin som vil utvikle seg videre i minst tre år. Godt kjøp. (2003)
Laget av: 70% Mourvèdre, 20% Grenache, 10% Carignan
Alkoholinnhold: 14,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Ch. la Gombeaude 1999
Sté V le de Ch. Lascombes
Frankrike - Margaux
15194 Vectura - kr 200,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Mørk rød med noe modning. Litt utviklet duft ned røde og mørke bær, særlig solbær, lær, animalskhet og fat.
Smak: Følger duften med behagelig bløthet, snille tanniner, middels fylde og lengde. (1999)
Mat: Lettere vilt.
Vurdering: En småelegant vin som er best innen fem år. Verd prisen. (1999)
Laget av: 55% Cabernet Sauvignon, 38% Merlot, 4% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot
Alkoholinnhold: 12,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Menada Melnik 2004
Domain Menada
Bulgaria - Thracian Valley
20870 VSD - kr 79,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Fin duft med gode frukttoner.
Smak: Fast god smak med fin saftighet og lengde. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 100% Melnik
Alkoholinnhold: 12,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 8 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Furia Shiraz 2005
Finca la Celia
Argentina - Mendoza
47284 VSD - kr 79,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Ung blårød. Ren bærpreget duft med hint av røyk.
Smak: Lett saftig smak, balansert og behagelig. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: En svært lettdrikkelig vin. Best nå. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: Shiraz
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Deler av vinen har gjennomgått et kortere fatopphold, resten er modnet i ståltanker
Bestill her:

Cistus 2003
Quinta do Vale da Perdiz
Portugal - Douro
15222 Vectura - kr 84,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Rølde og mørke bær med de mørke som de mest fremtredende.
Smak: Saftig anslag, bløt tvers gjennom. (2003)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin med en fin dose sjarm. Best nå. Meget godt kjøp. (2003)
Laget av: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

La Perle de Krystal 2004
Ch. Mayne Barreau
Frankrike - Bordeaux Supérieur
20873 Vectura - kr 85,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Mørk blårød. Ren duft med røde og mørke bær, jordsmonn og urter.
Smak: Saftig bærpreget smake, bløt fylde, snill finish. (2004)
Mat: Lam.
Vurdering: En drikkevennlig bordeaux som er best nå men som tåler et par år til. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 2,5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Aresti Carménère 2004
Aresti Chile wine
Chile - Curicó
15225 Vectura - kr 92,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Prizelius
Farge og duft: Dyp ung mørk rød. Røde og mørke bær samt litt pepper.
Smak: Følger duften, en tanke rustikk men ikke usjarmerende. (2004)
Mat: Svin, lam.
Vurdering: Best nå. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 90% Carménère, 10% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 4 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

La Roche 2004
Ch. la Roche
Frankrike - Bordeaux
20089 Vectura - kr 103,30 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
A. Nordqvist
Farge og duft: Ung blårød. Røde og mørke bær, plommer samt noe paprika.
Smak: Ren saftig og bløt stil med snille tanniner. (2004)
Mat: Drikkevin, lettere retter med lyst kjøtt.
Vurdering: En god rimelig bordeaux som er best nå. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring for 10% av vinen, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Lafleur Chevalier 2004
Dubois Frères & Cie
Frankrike - Bordeaux
15193 Vectura - kr 104,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Mørk kjerne lys kant. Mørke bær, solbær og jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, fin fruktighet, bløte tanniner. (2004)
Mat: Drikkevin, lettere rkjøttretter.
Vurdering: En god bordeaux som er best det kommende året. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 12,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Carrau Pujol Gran Tradicion 2002
Bodegas Carrau
Uruguay
7857 Vectura - kr 109,10 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Prizelius
Farge og duft: Dyp purpur. Tettpakket duft av mørke bær, brent tre samt litt karamell.
Smak: Fast og saftig med noe bitterhet i midten, overraskende snill finish. (2002)
Mat: Svin, lam.
Vurdering: En ny verden-vin som smaker av den gamle. Best sammen med mat de neste to årene. Meget godt kjøp. (2002)
Laget av: 50% Tannat, 30% Cabernet Franc, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring for Tannat-andelen, 12 md. fatlagring for Cabernet Sauvignon
Bestill her:

Moulin de Gassac Albaran 2004
Les Vignerons de Villeveyrac
Frankrike - Hérault
45466 VSD - kr 114,20 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Consept Wine
Farge og duft: Mørk blårød. Røde og mørke bær samt noe eik og urter.
Smak: Ren fruktig smak, fin avslutning. (2004)
Mat: Drikkevin, lettere kjøttretter.
Vurdering: Best nå. Godt kjøp. (2004)
Laget av: 50% Cabernet Sauvignon, 30% Syrah, 20% Mourvèdre
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. fatlagring, 1-3 md flaskemodning før salg
Bestill her:

Domaine Brunet 2004
Brunet
Frankrike - Chinon
20872 Vectura - kr 114,80 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Ung blårød. Røde og mørke bær, skogsbær, urter og jordsmonn.
Smak: Fin ren og saftig smak med balansert finish. (2004)
Mat: torsk, lyst kjøtt.
Vurdering: Best innen et år. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Mottura Civitella 2004
Sergio Mottura
Italia - Lazio
20875 Vectura - kr 120,70 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Vectura
Farge og duft: Dyp blårød. Mørke bær, skogsbær, blå plommer og tre.
Smak: Fruktig anslag, ungdommelig preg i midten, en del mineraltoner, litt stram finish. (2004)
Mat: Kjøttgryter med en del fedme.
Vurdering: Vil muligens mykne noe mer det neste året, holder et par år til. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 85% Merlot, 15% Montepulciano
Alkoholinnhold: 14,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Lago di Corbara 2002
Barbi
Italia - Umbria
15230 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Røde bær, kirsebær, jordsmonn, urter og eik i duften.
Smak: Følger duften en stund men mister litt grepet mot slutten og blitt tørr/stram i finishen. (2002)
Mat: Lam med en del fedme.
Vurdering: Duften er veldig god og den tørre avslutningen rundes av når den nytes til mat. Best innen det neste året. Godt kjøp. (2002)
Laget av: 70% Sangiovese, 20% Montepulciano, 10% Canaiolo
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. lagring i eikeliggere (25-35 hl), 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Ch. Condat 2003
F. Janoueix
Frankrike - Saint-Émilion Grand Cru
15217 Vectura - kr 179,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gavin
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Mørke bær, solbær, urter, anis, noe lær og fat.
Smak: Fin bløt smak med fint bærpreg, en del fatkrydder, middels fylde, snill finish, sitter en stund. (2003)
Mat: Rødt kjøtt.
Vurdering: En god bordeaux fra et atypisk år og som er best innen tre år. Verd prisen. (2003)
Laget av: 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Massi di Mandorlaia Morellino di Scansano 2003
Fernando Guicciardini
Italia - Toscana
15235 Vectura - kr 180,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Tett mørk rød. Duften er preget av mørke kokte bær, kirsebær og noe tre.
Smak: Fast fruktig smak med god tørrhet, fine tanniner. (2003)
Mat: Rødt kjøtt med middels fyldig saus.
Vurdering: En god men fortsatt ung vin som vil ha godt av inntil tre års lagring. Verd prisen. (2003)
Laget av: 85% Sangiovese, 15% Alicante/Cabernet Sauvignon/Merlot
Alkoholinnhold: 13,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 3-4 md. fatlagring (fransk og amerikansk eik), 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Chapel Hill Pinot Noir Kékfrankos 2004
Balatonboglári Borgazdasági
Ungarn
20893 Vectura - kr 73,10 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød. Rølde bær med litt koktpreg.
Smak: Saftig stil med noe urter, litt vel snill. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Godt kjøp. (2004)
Laget av: 50% Kekfrankos, 50% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷
Kumala Cabernet Sauvignon Shiraz 2004
Western Wines
Sør-Afrika - Western Cape
32008 Cuveco - kr 95,80 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Best Cellar
Farge og duft: Mørk rød. Mørke bær, røyk og noe eik i duften.
Smak: Ren lett og saftig smak, myke tanniner, sitter en stund. (2004)
Mat: Enklere retter av rødt kjøtt.
Vurdering: En folkelig og lettdrikkelig sørafrikaner som er best nå. Godt kjøp. (2004)
Laget av: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Shiraz
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 2 md. fatlagring for 30% av Cabernet Sauvignon-andelen i fransk eik
Bestill her:

+
Rosso dei Grilli Merlot e Cabernet 2004
Vignagrande
Italia - Veneto
15231 Vectura - kr 103,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Mørk rød med ung lys kant. Røde bær, særlig kirsebær og noe mandel.
Smak: Lett saftig smak med snille tanniner. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Litt enkel men grei. Best nå. Knapt verd prisen. (2004)
Laget av: 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Frà Diavolo 2004
Azienda La Mea di Marco Maci
Italia - Puglia
15233 Vectura - kr 125,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Meget mørk rød. Røde og mørke bær, skogsbær og tørket frukt, en tanke kokt.
Smak: Stram moden smak med en noe tørr finish. (2004)
Mat: Rustikke kjøttretter med noe fedme.
Vurdering: Ikke helt i balanse. Knapt verd prisen. (2004)
Laget av: 100% Primitivo
Alkoholinnhold: 13,0 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Ch. de Bourgueneuf 1999
Vignobles Meyer
Frankrike - Pomerol
15195 Vectura - kr 194,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Bruynrød. Moden bærduft med noe animalskhet, jordsmonn og fat.
Smak: Bløtt anslag, moden tvers gjennom og nærmer seg det intetsigende. (1999)
Mat: Alene.
Vurdering: Skuffende tatt nivået i betraktning. (1999)
Laget av: 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5 vol%
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet januar 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet januar 2006 -  fokusområde Spania

 

Del 2: Nyhetene på polet januar 2006 - annen musserende og hvitvin

>>>

Del 3: Nyhetene på polet januar 2006 - annen rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her