Mat
Norske matbedrifter skårer dårlig på dyrevelferd

Norske matbedrifter skårer dårlig på dyrevelferd

Olav Thon-gruppen, Umoe og SSP Group er alle å finne blant matbedrifter som ikke legger vekt på dyrevelferd.
Redaksjonen
18 Februar 2015 - 13:00

Det er i den globale årlige dyrevelferdsundersøkelsen utført av Business Benchmark at norske bedrifter skårer så dårlig. Den måler hvordan ledende selskaper styrer og rapporterer sin praksis for dyrevelferd.

McDonalds overrasker

De to norske selskapene Olav Thon-gruppen og Umoe havnet altså nederst i pyramiden, på sjette nivå, sammen med 19 andre store selskaper. Deriblant også SSP Group som er en betydelig aktør også i Norge. Samt Burger King.

I alt 80 selskaper er undersøkt. Arla Foods gjør det best av de nordiske selskapene i undersøkelsen. Og havner på tredje nivå. ICA Gruppen ligger på nest laveste nivå.

Overrraskende for noen er det kanskje at McDonalds ligger på nest beste nivå når det kommer til gigantkonsernets forhold til dyrevelferd.

Lavt prioritert på ledelsesnivå

Business Benchmark mener undersøkelsen demonstrerer hvor lite oppmerksomhet ledelsen i store konserner vier dette temaet som for mange er et helt nytt fokusområde.

Like fullt har 45 prosent av de målte selskapene forbedret seg siden første undersøkelse ble gjennomført i 2012.

Ifølge Business Benchmark viser undersøkelsen at serveringsbransjen henger etter både detaljhandel og produsenter.

De norske selskapene med bunnotering har ikke svart på Apéritifs henvendelse om kommentar til resultatene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne gule favoritten er som skapt for påsken
Ukens kake
Suksessterte

Denne gule favoritten er som skapt for påsken

Når du maler nøtter, knuser egg og rører inn ekte smør, blir det suksess. Det er nok grunnen til at denne favoritten blant kaker har fått sitt navn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en skikkelig påskefrokost
Guide
Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her