Restaurantguide
Norge har tre restauranter blant Nordens 20 beste

Norge har tre restauranter blant Nordens 20 beste

Men Geranium er best i Norden. Og Maaemo er bare to fattige poeng unna. For første gang har Norge tre restauranter i nordentoppen.
Aase E. Jacobsen
26 Juni 2017 - 21:04

Danmark leder med 10 av Nordens 21 beste restauranter. Sverige har sju av 21 og Norge altså tre som er en forbedring. 

København er Nordens gastronomiske sentrum med seks restauranter, Stockholm har tre og Oslo altså to. Tendensen vi ser i Norge at etableringsiveren er stor og sprer seg også utenfor hovedstaden gjelder også for de andre nordiske landene. Færøyene er kommet inn på 20-på-topp-listen, mens Finland og Island ikke har kvalifisert seg ennå.

Dette er Norges beste restauranter

1 GERANIUM København, Danmark 39/97

2 ESPERANTO Stockholm, Sverige 39/96

3 FÄVIKEN MAGASINET Järpen, Sverige 39/95

3 MAAEMO Oslo, Norge 39/95

5 SØLLERØD KRO Holte, Danmark 38/94

6 GASTROLOGIK Stockholm, Sverige 38/93

7 MIELCKE & HURTIGKARL København, Danmark 38/93

8 RESTAURANT AOC København, Danmark 38/92

9 DANIEL BERLIN KROG Skåne Tranås, Sverige 38/92

10 OAXEN KROG Stockholm, Sverige 38/92

11 SLOTSKØKKENET / DRAGSHOLM SLOT Hørve, Danmark 38/92

12 FREDERIKSHØJ Aarhus, Danmark 38/90

13 KOKS Kirkjubøur, Færøyene 38/90

14 SABI OMAKASE Stavanger, Norge 38/90

15 VOLLMERS Malmö, Sverige 38/89

16 KADEAU Copenhagen København, Danmark 37/91

17 STUDIO København, Danmark 37/91

18 ALCHEMIST København, Danmark 37/90

19 PM & VÄNNER Växjö, Sverige 37/89

20 KONTRAST Oslo, Norge 37/88

20 RESTAURANT KOCH Aarhus, Danmark 37/88

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her