Danmark imponerte dommerne den første dagen av konkurransen med sin lagånd og samarbeid i det som var den mest tekniske og teoretiske delen av konkurransen. Alle lagene fikk 3 poser med grønne bønner som de skulle røste selv, og som skulle benyttes ved neste dags konkurranse. Lagene fikk deretter en gjennomgang av installeringen av en GB5 La Marzocco espressomaskin, og gjennomførte en cupping på fem typer espresso som de valgte utifra som sin blend til resten av konkurransen.
På dag to ble lagene utfordret i den teorien de hadde gjennomgått dagen før og i løpet av én time skulle de ha installert og justert en espressomaskin, samt brygget kaffe på sin egen kaffe fra dagen før. Danmark gikk igjen av gårde med seieren i denne disiplinen foran Island og Finland med Norge på fjerde plass.
Norge hadde derimot mer hell med seg i neste post på programmet som var en triangulær cupping der deltakerne skulle peke ut én blend fra tre kopper. De to beste lagene - Island og Norge gikk til finalen. Etter en nervepirrende finale var begge lagene likt, men Island ble dømt foran pga bedre resultat i innledende runde.
Konkurransens siste dag var derimot helnorsk! Lagånden i det norske laget og samarbeidet under konkurransen denne siste dagen var utmerket og det la dommerene godt merke til. Første post på programmet var utsalg av kaffe fra utvalgte kaffebarer på Grünerløkka til inntekt for organisasjonen Coffee Kids. Deretter gikk turen til selve finalen, som var tredelt; espresso, latte kunst og signaturdrink. Norge halte seieren i land i den første disiplinen (espresso) mens Danmark og Finland tok hjem seirene i de respektive disiplinene. Seieren på finaledagen var nok til å hale i land seieren i Nordic Barista Cup 2005 for Norge.