Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbragt heiagjeng.
Årets NM i østersåpning blir en kjempefest under det som blir høstens største vinarrangement.
Deltakerene trakterer sylskarpe kniver idet de kjemper om heder og ære i Norges tøffeste mesterskap.
Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM i regi av Apéritif.
Tid: Søndag 2. september 2012 klokken 14.00 - 17.00
Sted: Posthallen Restaurant, Prinsensgate 8, 0152 Oslo
NM i østersåpning under høstens største vinsmaking
De ærverdige lokalene i Posthallen fylles denne søndagen med alt av hva hjertet kan ønske innen vin, når vi arrangerer høstens største vinsmaking med mer enn 40 forskjellige vinhus representert.
Selve NM i østersåpning finner sted på en egen scene inne i Posthallen som i år for første gang er arena for mesterskapet.
Den store vinsmakingen vil være åpen fra klokken 13-19, og her vil du få smake de lekreste viner, oppleve mat og vin i kombinasjon, delta på spennende foredrag og ikke minst overvære den spennende konkurransen.
I etterkant av NM-et og den store smakingen arrangeres det også en stor middag på Onda Sea hvor du vil møte en rekke av østersåpnerne.
Meld deg på som deltaker til NM i østersåpning ved å klikke på lenken nedenfor!
• Jeg melder meg på som deltaker i NM (klikk)
Se konkurransereglene ved å klikke her
|
Norge i verdenstoppen
Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.
To verdensmestere de siste årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange andre topplasseringer, gjør at Norge stiller som en av favorittene.
Åpning av østers er en krevende sport. I fjor var det Xiang Xiu som vant den spennende sekundstriden. Han brukte 4 minutter og 58 sekunder på å åpne 30 østers, og samtlige var så å si perfekt åpnet.
Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.
Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerne får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi nemlig den opprinnelige østersen i våre farvann, flatøsters av ypperste kvalitet.
Østersene, som kommer fra Galway i Irland, er de samme som benyttes under det årlige verdensmesterskapet, og de leveres av Norges fremste leverandør av gourmetprodukter, A la Carte Produkter.
I år blir det kanskje du som får muligheten til å forsvare Norges ære?
• Jeg vil delta i NM i østersåpning (klikk)
Enestående premier
Vinneren av årets Norgesmesterskap kan vente seg et vell av flotte premier.
Som Norgesmester får vinneren æren av å forsvare Norges gode resultater i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.
Norgesmesteren får dessuten en Tissot Seastar 1000 Automatic Chronograph, et utrolig urverk til en verdi av kroner 8 500,-, levert av den offisielle tidtakeren Tissot Norge.
Videre får vinneren en reise og opphold for to personer på Laroche Hôtel du Vieux Moulin i Chablis med omvisning på vingården, samt en eksklusiv kokkejakke levert av Sportex.
Vinneren og finalistene blir også premiert med et utvalg viner fra Maison Laroche, samt at det blir en egne premier levert av Howard for beste kvinnelige østersåpner, beste presentasjon og beste tid.
Så jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.
• Jeg vil delta i NM i østersåpning (klikk)
Bli med på festen
Årets NM avholdes under årets store vinarrangement i Posthallen, og hva passer vel bedre enn å sette av søndagen til å lære mer om vin og overvære Norges tøffeste mesterskap?
Husk at du må forhåndspåmelde deg til dette arrangmentet, og det er egne påmeldinger for vanlige forbrukere og hotell- og restaurantbransjen (se lenker nedenfor).
I etterkant av NM-et og den store smakingen arrangeres det også en stor middag på Onda Sea hvor du vil møte en rekke av østersåpnerne.