Drikke
Vinkurs 2. september i Oslo - Smak de beste vinene fra mer enn 40 vinhus

Vinkurs 2. september i Oslo - Smak de beste vinene fra mer enn 40 vinhus

Bli med på en unik vinsmaking hvor du kan smake flere hundre viner, oppleve mat og vin i harmoni og møte noen av verdens fremste vinpersonligheter.
Redaksjonen
27 August 2012 - 14:40

Hva er vel bedre enn å lære mer om vin og brennevin enn ved å sette av denne søndagen til et unikt arrangementet hvor du får smake en bredde av viner du sjelden ser maken til?

Denne dagen får vi celebert besøk fra mer enn 40 vinhus fra hele verden, samt at du får muligheten til å smake unik cognac, smake vin til høstes beste delikatesser og overvære NM i østersåpning!

Gå ikke glipp av denne supersmakingen

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Stor bredde med flere hundre viner

Sett av denne søndagen til en interessant vinprat med blant annet Allegrini, Masciarelli, Fenocchio, Laroche, Groebe, Castello di Fonterutoli, Arnaldo Caprai, Ogier, Grgich Hills Estate, Schug Winery, Jacques Lurton og mange, mange andre.

Her vil du finne legendariske viner med enorm karakter, side om side med mer hverdagsviner, fra flere av de mest klassiske vinområdene i verden.

I tillegg til å kunne smake flere hundre viner, kan du være lære mer om hvilke viner du kan velge til høstens beste delikatesser slik som skalldyr, vilt og lam.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="vinhus">Les mer om hvem du får møte her (klikk)

Smakfullt og unikt arrangement

Så mange gode viner på ett sted fortjener også like gode glass. Derfor har vi denne gangen inkludert et glass av typen Riedel Vinum Chianti i kursavgiften til dette spesialkurset.
 
Verdien på dette krystallglasset er kr 220,- og det er også ditt til odel og eie etter smakingen!

Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.

Du får også muligheten til å smake de beste viner til skalldyr, vilt og høstens lam.

Under arrangement holdes det også en rekke eksklusive foredrag - påmelding til disse skjer ved oppmøte (begrenset antall plasser).

Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig kveld.

Kursavgiften dekker:
• Adgang for én person til arrangementet
• Smaksprøver under arrangementet
• Dokumentasjon på vinene som blir presentert
• Ett vinglass fra Riedel til en verdi av kr 220,-.

Last ned hele smakskatalogen her

(klikk)
 
Aldersgrense 20 år.

Tid: Søndag 2. september 2012 kl. 13.00 - 19.00
Pris: kroner 350,- pr. person (inkl. ett vinglass)
Sted: Posthallen Restaurant, Prinsensgate 8, 0152 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 26.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

Vinsmakingen arrangeres av Vinordia, Arcus Wine Brands og Symposium Wines i samarbeid med Apéritif.

Program søndag 2. september:

kl 13.00 - 19.00 Smakingen er åpen for Apértifs påmeldte og Horeca

kl 14.00 - 17.00 NM i østersåpning

kl 13.30 - 19.00 Diverse foredrag (se under)

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Foredrag:

Det blir holdt en rekke spennende foredrag i løpet av arrangementet - påmelding skjer ved  oppmøte:

Kl 13.30 Nytelse uten bekymring - hvordan unngå hodepine av rødvin - Elin Ellan, Arcus Wine Brands

En av tre nordmenn opplever hodepine ved inntak av 1 – 2 glass rødvin. Arcus Wine Brands har utviklet viner med lavt innhold av garvestoff og histamin.

Kl 14.30 Châteauneuf-du-Pape terroir tasting - Sandrine Audegond, Ogier

Vinhuset Ogier har 4 forskjellige viner som dyrkes i hvert sitt jordsmonn i Châteauneuf-du-Pape og som viser hvor mye terroir betyr for vinens karakter. Smak vin fra druer dyrket i jordsmonn av rullestein, leire, kalkstein eller rød jord.

Kl 15.30 Sonoma og Carneros i California - Claudia Schug, Schug Winery

Markedet for amerikansk vin i Norge er økende. Claudia Schug fra Schug Winery/Sonoma County Wineries Association tar oss med til Sonoma og Carneros i California der hun gir oss et innblikk i vinstilene fra området generelt og fra Schug Winery.

Kl 17.00 Where is Bordeaux Going? - Benjamin Lewin, Master of Wine

Vi ser på hvordan Bordeaux har endret seg over årene, dels i form av stil på vinene, dels på hvordan markede har endret seg. Hvordan ser fremtiden for Bordeaux ut?

Kl 18.00 La Rioja Alta - Francisco Corpas

Bli med og smak Rioja-viner på sitt beste sammen med Francisoco Corpas! Du får smake alle vinene La Rioja Alta lager, inkludert de elegante Gran Reserva 890 1981 og Gran Reserva 904 1982.

All påmelding til dagens foredrag skjer ved oppmøte.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Disse vinhusene vil være representert under dette arrangementet*:

• A.E. Dor - Cognac
• Ackerman Laurance - Loire, Frankrike
• Allegrini - Veneto, Toscana, Italia
• Arcus Wine Brands
• Bodegas Julian Chivite - Navarra, Spania
• Casa Girelli - Italia
• Château La Nerthe - Châteauneuf-du-Pape, Frankrike
• Champagne Mailly- Champagne, Frankrike
• Champagne Penet‐Chardonnet - Champagne, Frankrike
• Collection Frithjof Nicolaysen
• Domaine Chatelain - Sancerre, Frankrike
• Domaine Dom. de L'Hérré/ James Wines - Loire/ Côtes de Gascogne, Frankrike
• Espelt - Catalonia, Spania
• Familia Zuccardi - Mendoza, Argentina
• Fencchio - Piemonte, Italia
• Ferdinando Principiano - Piemonte, Italia
• Guiseppe Mascarello - Piemonte, Italia
• Guy Amiot - Burgund, Frankrike
• La Rioja Alta - Rioja, Spania
• Laroche - Chablis, Frankrike, Sør-Afrika
• Les Grands Chais de France - Frankrike
• Masciarelli - Abruzzo, Italia
• Mazzei - Piemonte, Italia
• Mendocino Wine Company - California, USA
• Oakley Wine Agencies (Spanish Steps) - Spania
• Odfjell Vineyards - Chile
• Ogier - Rhône, Frankrike
• Olivier Leflaive - Burgund, Frankrike
• Pommery - Champagne, Frankrike
• Raventos i Blanc - Cava, Spania
• Shug Carneros - California, USA
• Symposium Wines
• Tysk Riesling - forskjellige vinhus
• Vin til lam - forskjellige vinhus
• Vin til skalldyr - forskjellige vinhus
• Vin til vilt - forskjellige vinhus
• Weingut von Winning - Pfalz, Tyskland
• The Wine People - Italia
• Zanni - Piemonte, Italia

* Enkelte utstillere representerer flere vinhus. Oversikten oppdateres med nye vinhus etter hvert som de blir bekreftet. Vi tar forbehold om enkelte endringer i det oppsatte programmet.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her