Få vinområder er så sagnomsuste som Chablis, og i hjertet av dette berømte distriktet finner du et av de mest anerkjente husene i området, Laroche.
Gjennom en spesialkomponert fireretters fisk- og skalldyrsmeny, satt opp av kjøkkensjefen Jonathan Howell ved topprestauranten Onda Sea, vil du selv oppleve mat og vin i perfekt harmoni.
Vi serverer hele syv chabliser i verdensklasse til den flotte menyen og avslutter med en ikke mindre elegant cognac fra det legendariske huset A.E. Dor.
Under middagen vil du også kunne møte en nybakt Norgesmester fra årets NM i østersåpning som arrangeres tidligere på dagen.
Gå ikke glipp av denne spennende middagen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Chablis på sitt ypperste og flere grand cru
Denne kvelden får vi besøk av Brice Camelin fra det berømte vinhuset Laroche som tar oss med gjennnom Chablis' historie og særegenheter.
Du får også selv gjennom syv ulike viner smake de mange uttrykkene chablis kan ha og hvordan vinen forandrer seg når man nyter den til maten.
Til hovedretten og ostene får du smake husets toppviner i det vi serverer tre unike grand cru chabliser;Les Blanchots, Les Clos og ikke minst deres elegante Réserve de l'Obédience!
For å avslutte helaftenen serverer vi også en herlig cognac fra det renommerte huset A.E. Dor, nemlig deres A.E. Dor X.O. Vieille Fine Champagne.
Kjøkkensjefen ved topprestauranten Onda Sea har satt opp en spesialkomponert meny som passer perfekt til de elegante vinene. Denne kvelden får du selv oppleve mat og vin i harmoni.
Foredraget holdes på engelsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="laroche">Les mer om Laroche her
Ta med gode venner på denne enestående middagen - meld deg på i dag.
I dag er det Michel Laroche, femte generasjon av familien, som drifter vingården.
Allerede i 1967 gikk han som 21-åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes.
Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården.
De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av sine viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.