Drikke
Vinkurs 2. september i Oslo - Chablis- og cognacmiddag på Onda

Vinkurs 2. september i Oslo - Chablis- og cognacmiddag på Onda

Opplev Chablis og Cognac på sitt beste med en utsøkt fisk- og skalldyrsmiddag på topprestauranten Onda Sea.
Redaksjonen
21 August 2012 - 16:01

Få vinområder er så sagnomsuste som Chablis, og i hjertet av dette berømte distriktet finner du et av de mest anerkjente husene i området, Laroche.

Gjennom en spesialkomponert fireretters fisk- og skalldyrsmeny, satt opp av kjøkkensjefen Jonathan Howell ved topprestauranten Onda Sea, vil du selv oppleve mat og vin i perfekt harmoni.

Vi serverer hele syv chabliser i verdensklasse til den flotte menyen og avslutter med en ikke mindre elegant cognac fra det legendariske huset A.E. Dor.

Under middagen vil du også kunne møte en nybakt Norgesmester fra årets NM i østersåpning som arrangeres tidligere på dagen.

Gå ikke glipp av denne spennende middagen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Chablis på sitt ypperste og flere grand cru

Denne kvelden får vi besøk av Brice Camelin fra det berømte vinhuset Laroche som tar oss med gjennnom Chablis' historie og særegenheter.

Du får også selv gjennom syv ulike viner smake de mange uttrykkene chablis kan ha og hvordan vinen forandrer seg når man nyter den til maten.

Til hovedretten og ostene får du smake husets toppviner i det vi serverer tre unike grand cru chabliser; Les Blanchots, Les Clos og ikke minst deres elegante Réserve de l'Obédience!

For å avslutte helaftenen serverer vi også en herlig cognac fra det renommerte huset A.E. Dor, nemlig deres A.E. Dor X.O. Vieille Fine Champagne.

Kjøkkensjefen ved topprestauranten Onda Sea har satt opp en spesialkomponert meny som passer perfekt til de elegante vinene. Denne kvelden får du selv oppleve mat og vin i harmoni.

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="laroche">Les mer om Laroche her

Ta med gode venner på denne enestående middagen - meld deg på i dag. 

 

Denne kvelden får du servert følgende viner:

Laroche Chablis Grand Cru Réserve de l'Obédience 2007 (59977)

• A.E. Dor X.O. Vieille Fine Champagne, kr 899,90 (lanseres i september 2012)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i menyen og de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Søndag 2. september 2012 kl. 19.00 - 23.00
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Onda Sea, Stranden 30, 0250 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på middagen, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 26.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.

Kvalitet siden 1850 og revolusjonær

I dag er det Michel Laroche, femte generasjon av familien, som drifter vingården.
 
Allerede i 1967 gikk han som 21-åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
 
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes.

Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården.

De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
 
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av sine viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her