Rømmegrøt til spekemat
Fremgangsmåte
- Kok rømmen under lokk i ca. 2 minutter. Rør inn halvparten av melet og kok opp.
- La det koke kraftig slik at smøret kommer frem. Skum av smøret og rør inn resten av melet. Spe med melken, gjerne en blanding av søt og syrnet melk.
- Smak til med salt og server grøten med smørøye, sukker og kanel.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Den store norske bløtkaken
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt med en slikkepott.
- Legg bakepapir i bunnen av en langpanne på 25x35 cm, hell i røren og stek på 175 grader i ca 30 minutter. Ta ut kaken og avkjøl på rist, del den avkjølte kakebunnen i tre lag.
- Fordel sukrede blåbær over det ene kakelaget. Visp fløten til fyllet med sukker til luftig krem. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene.
- Legg på neste lag og fordel lettsukrete bringebær eller jordbær jevnt over dette. Dekk bærene med krem.
- Legg på toppen, visp resten av fløten og dekk hele kaken med krem.
- Pynt kaken med friske eller løsfryste bær like før servering.
Og er finner du flere deilige bløtkaker
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
Den store norske kringlen
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt.
- Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget.
- Ha i sukker, kardemomme og mel til deigen er passe fast. Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
- Lag mandelfyll ved å male mandlene, tilsette sukker og eggehvite slik at det blir mandelmasse.
- Når deigen har hevet elter du den godt sammen på bakebordet og triller den ut til en lang pølse, ca. 1 meter.
- Klem den ut eller kjevle den til en flate, ca. 15 cm bred.
- Fordel vaniljekrem og mandelmasse langsetter midten av deigen. Brett deigen sammen.Legg den i kringlefasong på bakepapir eller smurt stekeplate, med skjøten ned.
- Hev kringlen under plast på lunt sted ca. 20 - 30 minutter.
- Pensle med egg og dryss på mandelflarn.
- Stek kringlen på 200 °C i 20 - 30 minutter. Avkjøl den på rist.
- Kringlen kan med fordel fryses. Lag eventuelt en melisglasur som has på kringlen før servering.
Her finner du flere gode oppskrifter på kringle
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 274.60 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
PortugalVolum: 0.50 l Pris: 199.80 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Grunnlovsdessert
Fremgangsmåte
Kok svisker og rabarbra så vidt møre i sukkervann. Ta av noen svisker til pynt. Rør ut potetmel i ½ dl kaldt vann. Tilsett potetmelsjevningen, og la kompotten tykne over svak varme. Avkjøl. Lag vaniljekremen. La gelatinen ligge i kaldt vann ca.10 min. Hell sausen i en bolle. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ½ dl av det varme vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i vaniljesausen. Bland tilslutt i vispet kremfløte.
Nøtterullekake i rødt, hvitt og blått
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn smøret.
Bland potetmel, mel og bakepulver og vend det forsiktig inn sammen med nøttene. Bre røren ut på bakepapir i langpannen, og stek den 8-10 min på 190C.
Hvelv kaken på sukret bakepapir eller kjøkkenhåndkle og dra av bakepapiret. Legg langpannen over og avkjøl bunnen.
Visp kremfløten til krem, og bland i noen blåbær og delte jordbær, eller bruk ferdig vaniljekrem. Bruker du vaniljekrem som fyll kan du vispe mindre kremfløte, fordi da trenger du den bare til pynt på kaken.
Fordel ca. halvparten av kremen eller all vaniljekremen på den avkjølte kaken og trill sammen fra langsiden. Legg kaken med skjøten ned. Bre resten av kremen over kaken. Legg på resten av blåbærene og jordbærene.
Rullekake er enkelt og raskt å lage, men du kan med fordel lage den dagen i forveien. Den har godt av å stå og godgjøre seg litt.