Godbiter i pollisten
Når du skal kose deg ekstra mye i sommer, er dette rødvinen du skal velge

Når du skal kose deg ekstra mye i sommer, er dette rødvinen du skal velge

Den finnes dessuten i en god håndfull polutsalg, men lar seg selvsagt bestille.
Aase E. Jacobsen
29 Juli 2020 - 13:45
 

Viña Cubillo Crianza 2011 er en vin som alltid tilfredsstiller behovet for noe ekstra fyldig og mykt, men samtidig komplekst og dypt i glasset. Jeg kan ikke huske å ha smakt en årgang av denne som ikke levde opp til forventningen.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

2011-årgangen er ikke noe unntak, for her får du hele spekteret av sekundæraromaer som betyr aromaer vinen utvikler etter noen år i flaske – etter at primæraromaene, den rent fruktdrevne, er skjøvet i bakgrunnen.

Sørg for å ha et glass som gir vinen anledning til å rulle godt rundt i glasset, og du vil oppleve at stadig flere aromaer kommer til overflaten. Med en slik vin trenger du faktisk ikke mat, men du bør absolutt prøve den til gode kjøttretter, gjerne vilt eller lam. Kanskje du har plukket sopp allerede, eller har noe fra i fjor i fryseren, ja da skal du bruke det i sausen.

Denne vinen er signert en av vinverdenens store legender, Rioja-bodegaen Lopez de Heredia, som får enhver vinelsker til å nikke anerkjennende.

Her kan du se alt vi har skrevet om denne produsenten

Likevel er den din for bare 259,90 og det til tross for at den er ferdigmodnet når du åpner den. Sørg også for å ha noen flasker i kjelleren, i påvente av tertiæraromaene som snart vil vise seg.

Viña Cubillo er Lopez de Heredias yngste vin, og den eneste som selges som crianza. Men i motsetning til det som er vanlig for crianza, minst ett års fatmodning, har denne kost seg i tre år i de velbrukte fatene Lopez de Heredia er kjent for å bruke. Før vinen sendes ut på markedet venter ytterligere fem års flaskemodning. Det er en kostnad som ikke reflekteres i prisen, og som kun veldig tradisjonstro produsenter som Lopez de Heredia tar seg råd til.

Lopez de Heredia er imidlertid ingen liten produsent, for eiendommen omfatter i alt 170 hektar vinmark. 24 av dem er vinmarken Cubillas hvor vår vin kommer fra, og den gir årlig 90.000 flasker. Den ligger fire kilometer unna Tondonia som er deres største og viktigste vinmark med sine 100 hektar, men jordsmonnet er det samme som ellers, en blanding av leire og kalk.

Se hele utvalget av vin fra Lopez de Heredia

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her