Oppskrifter elg
Elgbiff med bacon og appelsinsaus
Fremgangsmåte
Begynn med sausen. Rens småløk, legg de i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker.
Kok opp og la fosskoke uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.
Bruk god varme, ha i litt olje og smør og brun biffene fint rundt på baconsiden først. Her er det lurt å steke skjøten på baconet først slik at baconet fester seg til hverandre.
Stek snittflaten på biffene til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Plankebiff av elg med kryddersmør
Fremgangsmåte
Pakk bakepoteter i aluminiumsfolie og stek dem på 230 grader i ca. 1 time til de er gjennomstekt. (Stikk i dem med en spiss kniv).
Krydre elgbiffene og brun dem pent på begge sider i stekepanne.
La trefjeler ligge i vann i minst 2 timer
Legg biffene over på en trefjel og sett dem inn i ovnen på 200 grader i 8 minutter. La dem hvile i 8 minutter, da er biffene medium stekt.
Legg kryddersmør på biffen, sett bakt potet på planken, og server med rømme og en god salat ved siden av.
Tips: Plankebiff er i utgangspunktet en ekstremt stor biff som først brunes og deretter stekes på en fjel i ovnen sammen med duchessepoteter (potetmos med eggeplommer).
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG