Nå avgjøres det hvem som flys til matfatet

Nå avgjøres det hvem som flys til matfatet

Dette er de åtte finalistene i oppskriftskonkurransen #minlokalefavoritt. La deg inspirere av deres bidrag.
Redaksjonen
23 September 2014 - 17:24

Høstens oppskriftskonkurranse #minlokalefavoritt hvor oppgaven er å lage den beste retten med lokale ingredienser avgjøres onsdag 24. september.

Fantastisk premie

Vinneren i følge med tre venner flys med helikopter til Geilo hvor det blir både matfestival, kokkekurs med mesterkokk Terje Ness og middag servert ved foten av Hallingskarvet. Verdien av premien er 100.000 kroner.

Les mer om konkurransen

Pågangen til konkurransen som arrangeres av Electrolux i samarbeid med Apéritif, har vært stor og reflekterer den enorme interessen for lokale og kortreiste råvarer.

Rett utenfor stuedøra

- Det er veldig hyggelig å lese alt engasjementet som landets matglade viser når det kommer til å utnytte ressurser som finnes rett utenfor stuedøra, sier juryleder Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif.

Les mer om nordmenns forhold til kortreist mat

Nedenfor har vi samlet de åtte finaleoppskriftene.

Slik lager du gresskarsuppe

Slik lager du gresskarsuppe

Fremgangsmåte

  1. Ha alt i en kjele og fyll opp med vann til det dekker alt. Kok til det blir mørt, ca 50 minutter. Hell av kraften, men ta vare på den.
  2. Mos med stavmikser til en helt jevn mos.
  3. Ha det i kjelen og tilsett ca 5 dl grønnsakskraft og 5-8 dl kyllingkraft.
  4. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  5. Pynt med persille eller gressløk.

Server med hjemmebakt grovt ostebrød .

Tips:
I suppen kan du tilsette det du ønsker. Jeg foreslår god norsk spekeskinke (denne er kjøpt på landhandleriet på Jessheim), ha i ristete pinjekjerner for litt "krønsj", eller smørstekte kantareller for ekstra god høstsmak.

Sendt inn av Heidi Renate Daleng

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grønnkålpesto

Grønnkålpesto

Fremgangsmåte

  1. Skyll kålen og riv bladene fra stilken. Ha kålen og skrelte hvitløksfedd i kokende vann et par minutter til kålen får en fin og knall grønnfarge.
  2. Ha kål og hvitløk i foodprocessoren og tilsett olje. Kjør til kålen er finhakket.
  3. Tilsett parmesan og hasselnøtter. Kjør videre til en jevn masse. Smak til med salt og pepper. Ha eventuelt i mer olje om du vil ha lit mer flytende konsistens.

Oppskriften gir et lite glass med grønnkålspesto.

Tips:
Pestoen er ypperlig til pasta. Du kan også brette pestoen inn i brøddeigen før steking og lage pestobrød som passer knallbra til omeletter og supper nå i høstsesongen.

Sendt inn av Gunn-Helen Moen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Nyfisket gjørs og bålkaffe

Nyfisket gjørs og bålkaffe

Fremgangsmåte

Tenn bål på egnet bålplass.

Få tak i gjørs. Den er en ferskvannsfisk som lever stort sett sørøst i Norge. Sørover i Europa er den å regne som delikatesse, og den serveres på restauranter under det engelske navnet "Zander" eller kallenavnet "Pikeperch". Gjørs har hvitt og fast kjøtt, få bein og er etter min mening en av våre beste matfisker. I tillegg er den suverent morsom som sportsfisk og har kjempekule huggtenner!

Skal du fiske gjørs, så gjelder det å være ute når det er mørkt. Et tilleggstips er at du gjerne bør bunnmeite, det vil si at du setter agn på en krok som ligger på bunnen ved hjelp av et søkke. Du kan bruke småfisk som agn. Gjørsen på mitt bilde ble fisket og renset på natten for å så å få æren av å være frokost morgenen etter.

Sløy og rens gjørsen og ha salt, pepper og smør i buken. Salte og pepre også skinnet og legg en smørklatt sammen med fisken i aluminiumsfolie. Nå burde kanskje bålet ha blitt så gammelt at det har fine glør i bunnen. Dit skal fisken i alt fra noen minutter til en halvtime, avhengig av størrelsen selvsagt. Det er ingen krise om den blir liggende noen minutter for lenge mens du venter på at kaffevannet koker.

De lærde strides om hvordan kokekaffe skal lages. Jeg koker vannet i min gode venn bålkjelen, trekker den til side, har oppi en passe slump med kaffe og venter tålmodig til kaffen har sunket til bunns. Noen ganger gir jeg den litt hjelp ved å løfte den opp og sette den raskt ned.

Gjørs og kaffe er ferdig omtrent samtidig hvis du er heldig.

Nyt maten og utsikten - du sitter vel fortsatt ved bålet?

Tips:
Gjørs er vanskelig å få kjøpt, og det gjør den faktisk ekstra attraktiv. Den krever en fisketur og en naturopplevelse. Jeg jobber med å ta med barn og unge ut i naturen og på fisketur, og gjørsen på bildet mitt var frokost for en fin gjeng med 13-åringer på sin første overnattingstur.

Sendt inn av Anniken Bøckmann

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Reinsdyrfilet fra Oppdal med rådyrhjerte fra Hitra, kantarellchips, råstekte grønnsaker, smørstekt kantarell, solbærsaus, skogsbær, rødbete- og sellerirotkrem

Reinsdyrfilet fra Oppdal med rådyrhjerte fra Hitra, kantarellchips, råstekte grønnsaker, smørstekt kantarell, solbærsaus, skogsbær, rødbete- og sellerirotkrem

Fremgangsmåte

Reinsdyrfilet fra Oppdal:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halvtime før du skal steke det slik at det får romtemperatur. Skyll det i kaldt vann og klapp det tørt med et tørkepapir. Skjær det fri for eventuelle hinner.

Smelt en god klatt smør i en stekepanne, og bland inn litt nøytral olje, da tåler det mer varme før smøret blir brent.

Når smøret har sluttet å bruse legger du oppi reinsdyrfileten, og steker den til den er gyllenbrun på alle sider. Krydre underveis med nykvernet salt og pepper.

Det er veldig viktig at den blir brunet, da alle de gode smakene ligger i Maillard-effekten som er en kjemisk prosess som skjer når man steker kjøtt. For å sitere Gordon Ramsay: No colour – no flavour!

Det er veldig viktig at du ikke brenner smøret som er i stekepannen når du bruner kjøttet, for du skal bruke stekesjyen i sausen etterpå!

Demp deretter varmen litt og la den steke ferdig. Jeg personlig foretrekker den blodig, men det er opp til hver enkelt.

Når kjøttet er ferdig, tar du det ut av stekepannen. Hell ut stekesjyen i en bolle, og kok ut av pannen. Ta vare på alt og du skal nå teoretisk ha ca 0,5-1 dl stekesjy.

La den hvile i noen minutter før du skjærer i den, hvis ikke kan den bli tørr da kjøttsaften vil renne ut på skjærefjølen.

Helstekt filet i stekeovn:
Alternativt kan du steke helstekt filet ferdig i en stekepose i stekeovnen. Brun da fortsatt fileten som forklart i stekepannen først.

Fyll gjerne opp stekeposen med litt rosmarin, timian, løk, gulrøtter og smør. Da får du også en nydelig kraft som du enten kan bruke i sausen, eller ta vare på til senere.

Bruk steketermometer, og stek midt i ovnen ved 120 grader. Fileten er ferdig når kjernetemperaturen er mellom 57 og 60 grader, da er den et sted mellom lite og medium stekt. Husk at temperaturen stiger 4 grader etter at du har tatt den ut av ovnen, så du bør ta den ut på f.eks. 55 grader hvis du vil ha den medium stekt.

La den hvile i noen minutter før du skjærer i den, hvis ikke kan den bli tørr da kjøttsaften vil renne ut på skjærefjølen.

Rådyrhjerte:
Sørg for at hjertekamrene er skjært opp og blodet fjernet. Skjær bort årer og hinner, og del det renskårne kjøttet opp i terninger.
 

Smelt smør i stekepanne, vent til det slutter å bruse, og gi terningene en rask runde slik at de får en gyllen farge. Kverne over nykvernet salt og pepper. Dette tar ca ett minutt.

Råstekte grønnsaker:
Før du starter å steke må du kutte opp alt og gjøre alt klart, for selve stekingen skal gå raskt.

Bruk olje som tåler høy varme. Olivenolje og smør blir brent og er ikke å anbefale. Hvis du har bør du bruke stekepanne med høye kanter, men vanlig stekepanne går til nød.

For å få sprø grønnsaker skal du bruke høy varme, og røre godt slik at de ikke blir brent. Ikke stek alt på en gang, da blir de kokt i stedet for stekt.

Varm pannen godt og ha oppi olje og deretter gulrot og rødløk. Rør godt så det ikke brenner seg, demp varmen litt hvis nødvendig. Krydre med nykvernet salt og pepper. De skal være crispy og ikke helt gjennomstekt, så dette går raskt!

Aspargesbønnene kan være en god ide å blansjere først, da det får fram litt mer sødme og de beholder den flotte grønfargen. Gi dem deretter en kjapp runde i stekepannen.

Når alle grønnsakene er ferdig stekt blander du alt i stekepannen på svak varme. Ha oppi en klatt smør som du lar smelte. Dryss over en klype demerarasukker og noen dråper sitron. Ta to skrelte hvitløksfedd og legg kniven flatt over dem. Slå til kniven med håndbaken slik at de knuses grovt. Legg også disse oppi stekepannen.

Rør nå forsiktig rundt slik at grønnsakene glaseres og smakene blandes. Avslutt med noen korn Maldonsalt, og smak på verdens beste grønnsaker!

Smørstekt kantarell:
Smelt smør i en stekepanne og surr kantarellene i noen minutter ved middels høy varme. Kvern over litt salt og pepper, og de er klare for servering.
 
Solbærsaus:
Smelt smør i en kjele, og surr løken blank på middels varme. Hell oppi eplejuicen og en grovkuttet kvist med rosmarin. Skru opp varmen og la det koke inn til halvparten.

Ha deretter oppi solbærsaus, portvin, og stekesjyen. La det koke inn litt til.

Jeg brukte noen dråper Fungi som smaksforsterker, men har du ikke dette så går det fint uten.

Til slutt siler du sausen, og jevner til passe konsistens med Maizena. Helt til slutt har du oppi noen terninger kaldt smør, rør inn og ikke la det koke etterpå. Da blir sausen blank og velsmakende.

Bruk gjerne noen dråper sukkerkulør hvis du ikke ønsker at sausen skal være fullt så rød.

Solbærsjy:
Ha solbær i en kjele sammen med en liten skvett vann. Kok opp og mos dem godt. Sil deretter av skallene, smak til med sukker og kok inn til den blir mer som sirup. Den skal være så søt at det smaker godt og ikke veldig surt. Har du ikke solbær, kan du også bruke solbærgele eller solbærsirup du får kjøpt på butikken.
 
Rødbetekrem:
Kok hele rødbeter møre i lettsaltet vann, det tar en liten time.

Hell av vannet, skrell og ha oppi smør. Bruk en stavmikser, og kjør til glatt puré. Smak til med salt og pepper. Utrolig stilig knallrød farge, som både pynter opp enhver rett og smaker himmelsk.

Sellerirotkrem:
Skrell og kok selleriroten mør i lettsaltet vann, det tar en liten time. Hell av vannet og ha oppi smør. Bruk en stavmikser, og kjør til glatt puré. Smak til med salt og pepper.
 
Kantarellchips:
Kok opp laken med kantarellen oppi, og la det koke i 1 minutt. Hell av det meste av laken, og kjør til glatt puré med en stavmikser. Smør det ganske tynt utover et bakepapir på en stekeplate. Sett i ovnen på 65 grader, og la det stå i ca 12 timer, slik at det blir helt tørt.
 

Brekk av hele flak som du bruker som pynt. Smaker syrlig med en touch av sopp og skog.

Pynt:
Skyll, rens og dryss bærene over maten før servering.

 

 

Sendt inn av Hege Ranita Selvåg Karlstad

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pulled moose - rivin ælj | Elg | Aperitif

Pulled moose - rivin ælj | Elg | Aperitif

Fremgangsmåte

  1. Traktkantarellbrød:
  2. Ha det våte i kjøkkenmaskinen, tilsett det tørre og kjør i 10 minutter. Tilsett smør i små biter, kjør i 5 minutter til.
  3. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.
  4. Del i 6 deler og form til flate boller. Etterhev i 30 minutter, pensle med egg og topp med sesamfrø.
  5. Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter.
  6. Tips:
  7. Brødene egner seg godt til frysing.
  8. Pulled moose/Rivin ælj:
  9. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Legg det i en jerngryte, slå i rødvin, sesamolje, timian, einerkvister og rødløk i båter.
  10. Sett på lokk og sett det i steikovnen på 120 grader i timesvis til kjøttet er gjennomkokt og lett kan rives fra hverandre med to gafler.
  11. Mitt kjøttstykke var på ca 2 kg og sto i ca 4-5 timer.
  12. Ta kjøttet ut av kjelen, sil ut kraften i en ny kjele. Legg kjøttet tilbake i gryta og legg på lokk, så holder det seg saftig og varmt.
  13. Kok ned kraften og smak til med salt, pepper, ca. 15 g honning og 1ss balsamico.
  14. Siden mitt suppestykke var så pass stort, rev jeg av ca. 1/3 av kjøttet og blandet i marinaden.
  15. Resten ble fryst ned i passe porsjoner til senere middagsretter.
  16. Soppstuing:
  17. Renset sopp legges i tørr panne, og dampes tørr. Tilsett smør, ha i fløte, smak til med salt og pepper, og kok til ønsket tykkelse.
  18. Rot-frites:
  19. Rotgrønnsakene deles i staver og legges i ildfastform. Ha i raspolje, sesamolje, timian, salt, pepper og rør rundt.
  20. Stekes ved 200 grader i ca en halvtime.
  21. Tyttebærmajones:
  22. Ha alt uten om oljene i en høy beholder. Sett i stavmikseren og hell forsiktig olje oppi mens du kjører mikseren. Beveg mikseren opp og ned etter hvert som massen tykner.
  23. Smak til med krydder.
Servering:
Del hamburgerbrødene, legg i kjøtt, topp med soppstuing.

Server med rot-frites og tyttebærmajones.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Ruth Hege Dahl Pettersen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper

Blåbærsuppe med bringebæris og makron eller marengstopper

Fremgangsmåte

  1. Blåbærsuppe:
  2. Blåbær og sukker legges i kokende vann og kokes til de er møre.
  3. Smak på suppen for å finne ut hvor mye sitron du skal ha i. Jeg brukte ca 3 ss.
  4. Trekk suppen av platen og tilsett jevningen i en tynn stråle men du rører hele tiden.
  5. Gi deretter suppen et raskt oppkok.
  6. Kan serveres både varm og kald.
  7. Bringebæris:
  8. Bringebærene kjøres gjennom en sikt. Du sitter igjen med ca 230 – 250 g bringebærpuré.
  9. Eggeplommer og sukker vispes til eggedosis.
  10. Melken, fløten og sirupen kokes opp og helles raskt i eggedosisen. Rør kraftig.
  11. Ha alt tilbake i gryten og varm dette til massen tykner – det skjer ved ca 75 grader – eller bruk en treskje og stryk med fingeren på baksiden av skjeen. Hvis det blir et spor som holder seg, er den ferdig.
  12. Tilsett nesten all bringebærpuréen (hold tilbake ca 50 g).
  13. Sil massen over i en glassbolle og avkjøl isen. Ta den deretter i iskremmaskinen og kjør den ca 25 minutter. Her må du følge med.
  14. Resten av puréen smakes til med ca 1 ts melis og litt sitronsaft.
  15. Dette has litt etter litt oppi isen mens maskinen går. Her må det smakes. Isen skal smake friskt av bringebær. Sitronen skal bare hjelpe til på smaken.
  16. Ha ismassen oppi en glass- eller stålform som er kledd med gladpack (plast). Dekk isen helt med plast.
  17. Den skal fryses i et ca et par cm tykt lag til den er helt gjennomfryst.
  18. Marengstopper:
  19. Pisk eggehvitene halvstive med et par dråper sitronsaft. Hell forsiktig i sukkeret litt etter litt og pisk hvitene helt stive. Ha eventuelt i farge.
  20. Sikt i blandingen av melis og sukker. Vend dette forsiktig inn i massen. Du kan også ha litt revet sitronskall i.
  21. Kle en bakeplate med bakepapir. Form marengsene slik du vil ha dem på bakeplaten.
  22. Stekes ved varmluft og 100 grader – gjerne med døren på gløtt. Her varierer steketiden avhengig av størrelsen på marengsene. Rundt 1 time eller mer. De skal være tørre og kunne løftes av papiret.
  23. Servering:
  24. Pynt med små makroner eller marengstopper og tørkete bringebær.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Ruth Helen Eriksen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Squashkake med nýrkrem og tindved

Squashkake med nýrkrem og tindved

Fremgangsmåte

Squashkake:
Sett ovnen på 185 grader. Riv halvparten av squashen på den fine siden av rivjernet, og halvparten på det grove.

Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis, og ha i vaniljeekstrakt.

Kjør dadlene til puré og pisk dem sammen med eggedosisen. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og vend dem inn i eggedosisen uten å røre for mye. Rør inn squash og sitronskall tilslutt.

Hell røra over i en form (20x30cm) og stek til den er fast i midten, ca 30 minutter.

Nýrkrem:
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann i 5 minutter.

Kok opp fløte, sukker og vaniljestang, ta gryta av varmen og rør inn gelatinen til den er helt oppløst.

Rør inn nýr, og sil blandingen over i en 0,5-liters spumaflaske som lades med én patron.

Rist flasken godt, og sett den på hodet/opp-ned i kjøleskapet. Rist på den hvert 10 minutt til den er kald.

Tindvedsirup:
Ha alt i en gryte og la det koke i ca. fem minutter. Skru av varmen, sett på lokk, og la det trekke i 1 time. Press væsken gjennom et klede over i en gryte, og reduser til en tykk sirup.

Oppskriften gir mer enn det som trengs til desserten, men den kan helles over på sterilisert glass og brukes senere. Halver mengdene om du ikke vil ha noe til overs.

Tindvedmarengs:
Sett ovnen på 100 grader, og gjør klart et stekebrett med bakepapir på.

Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin til de begynner å stivne (ca. 3 minutter). Samtidig varmes tindvedsirupen opp til 115 grader. Hell sirupen over i eggehvitene i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Skru opp hastigheten og fortsett å piske til bollen ikke er varm lenger, og du har en luftig og skinnende marengs (ca 7 minutter). Spre marengsen utover et bakebrett, ca 1 cm tykt. Stekes i 2,5 time. Skru så av ovnen, sett døra på gløtt, og la marengsen stå i 1 time før du tar den ut.

Montering:
Riv kaken opp i ujevne biter og legg i en skål. Sprøyt på noen dotter med nýrkrem, brekk opp marengsen i mindre biter og plassér mellom kakebitene. Drypp en teskje tindvedsirup over toppen og smuldre over litt marengs tilslutt. Pynt gjerne også med 3-4 tindvedbær.
 

Sendt inn av Trine Færaas

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eplekake-is med epler fra Ringvold Frukthage

Eplekake-is med epler fra Ringvold Frukthage

Fremgangsmåte

Skrell eplene og hakk dem i små biter, unngå kjernen.

Bland sammen sitronsaft, brunt sukker og kanel og vend inn eplebitene.

Legg eplebitene i en liten form og spre klatter av smør rundt.

Dekk forma med aluminiumsfolie og stek ved 200°C i omtrent 30 minutter.

Kjøl ned. Pisk eggeplommer og sukker i en bolle og kremfløte og vaniljesukker i en annen. Bland det hele sammen.

Frys ned iskremen under omrøring og tilsett eplene når blandinga har stivnet noe.

Knus kjeksen i mindre biter, og rett før isen er helt stiv tilsettes kjeksbitene.

Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Mia Skrataas

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her