- Traktkantarellbrød:
- Ha det våte i kjøkkenmaskinen, tilsett det tørre og kjør i 10 minutter. Tilsett smør i små biter, kjør i 5 minutter til.
- Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.
- Del i 6 deler og form til flate boller. Etterhev i 30 minutter, pensle med egg og topp med sesamfrø.
- Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter.
- Tips:
- Brødene egner seg godt til frysing.
- Pulled moose/Rivin ælj:
- Gni inn kjøttet med salt og pepper. Legg det i en jerngryte, slå i rødvin, sesamolje, timian, einerkvister og rødløk i båter.
- Sett på lokk og sett det i steikovnen på 120 grader i timesvis til kjøttet er gjennomkokt og lett kan rives fra hverandre med to gafler.
- Mitt kjøttstykke var på ca 2 kg og sto i ca 4-5 timer.
- Ta kjøttet ut av kjelen, sil ut kraften i en ny kjele. Legg kjøttet tilbake i gryta og legg på lokk, så holder det seg saftig og varmt.
- Kok ned kraften og smak til med salt, pepper, ca. 15 g honning og 1ss balsamico.
- Siden mitt suppestykke var så pass stort, rev jeg av ca. 1/3 av kjøttet og blandet i marinaden.
- Resten ble fryst ned i passe porsjoner til senere middagsretter.
- Soppstuing:
- Renset sopp legges i tørr panne, og dampes tørr. Tilsett smør, ha i fløte, smak til med salt og pepper, og kok til ønsket tykkelse.
- Rot-frites:
- Rotgrønnsakene deles i staver og legges i ildfastform. Ha i raspolje, sesamolje, timian, salt, pepper og rør rundt.
- Stekes ved 200 grader i ca en halvtime.
- Tyttebærmajones:
- Ha alt uten om oljene i en høy beholder. Sett i stavmikseren og hell forsiktig olje oppi mens du kjører mikseren. Beveg mikseren opp og ned etter hvert som massen tykner.
- Smak til med krydder.
Server med rot-frites og tyttebærmajones.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt