Minestrone er rett og slett grønnsaksuppe på italiensk og da er det både tomat, hvitløk og pasta i. Den klarer seg utmerket uten kjøtt, men blir mer mettende med proteiner av et eller annet slag. En pakke bønner gjør også nytten om du vil ha en vegetarisk onsdag.
Dagens rett
Minestronesuppe med pølser
Foto: (EzumeImages)
Lag en italienskinspirert minestronesuppe med rester av pølser
Det er onsdag og vi finner frem suppekjelen. Denne minestronen er dessuten lett å lykkes med. Om du har noe annet enn pølser for hånden, passer det godt å tilsette.
Aase E. Jacobsen
13 September 2022 - 23:00
Minestronesuppe med pølser og parmesankjeks
Fremgangsmåte
- Kok pastaen for seg - ellers kan den bli for mye kokt.
- Rens grønnsakene og skjær dem i terninger. Hvitløken finhakkes.
- Ha alt i en kjele og hell over buljongen.
- Tilsett passata (tomatmos), krydder og urter og la det koke i ca. 15 minutter.
- Legg i pølsene og la dem trekke noen minutter.
- Klipp persille og strø den over suppen ved servering.
- Parmesankjeks: Legg revet parmesan i sirkler (max 10 cm i diameter) på bakepapir og steke ved 180 grader i 7-10 minutter til sprø og gylne.
- Fint eller grovt brød smaker også godt til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå