Dagens rett

Minestrone con pesto

Så mye suppesmak helt uten kjøtt finner du bare i en minestrone

Så mye suppesmak helt uten kjøtt finner du bare i en minestrone

Minestrone er en herlig smaksrik suppe der intet er spart på når det gjelder ingredienser. Masse av alt - også pesto.
17 Februar 2022 - 00:00

Ikke tar den lang ti då lage om du bruker bokstomater og ferdigkokte bønner, som jo finnes i alle butikker. Også økologiske varianter som klart er å foretrekke. 

Se våre andre oppskrifter på minestrone

Det er ikke tiden for selvdyrking av basilikum ennå. Noen synes den fra butikken er litt karakterløs. Da lønner det seg å bruke ekstra mye basilikum. Pestoen er kronene på verket i denne suppen.

Men om du ikke har alt av ingredienser til pestoen, kan du selvsagt bruke pesto fra glass. 

Minestrone med pesto

Minestrone med pesto

Fremgangsmåte

Fyll en gryte med grønnnsakskraft.

Rens og del poteter, gulrøtter, vårløk, squash og selleri i skiver. Løken finhakkes.

Ha grønnsakene over i gryten. Tilsett de hermetiske tomatene.

Kok opp og la suppen småkoke til grønnsakene er knapt møre.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Du kan koke pastaen direkte i suppen, men da kan den lett gå i stykker.

Ha pastaen over i suppen sammen med bønnene.

La suppen trekke til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Anrett suppen med et dryss revet parmesan, et par teskjeer pesto og godt brød.

Pesto:
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter.

Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Se våre andre oppskrifter på minestrone

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her