Grillet sjøkreps
Fremgangsmåte
- Del krepsen på langs med en stor kniv og ta ut magesekk og tarm.
- Knekk klørne og legg krepsen i en langpanne.
- Bland sammen ingrediensene til marinaden, og kjør den jevn i en food processor.
- Fordel marinaden over krepsen, og la den marinere i kjøleskap i minst en time.
- Grilles i ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Server med toast og blandet salat.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta
Fremgangsmåte
- Stek gjerne breiflabbfiletet i et helt stykke i stekepannen.
- Krydre fileten med salt og pepper og rull den i hakket basilikum.
- Ha oljen i pannen og brun fileten over middels høy varme til du får en fin bruning.
- Sett ned varmen til middels, tilsett smøret og stek videre mens du øser fileten med smøret til fileten så vidt er gjennomstekt.
- Her kan du gjerne ha i et par fedd hvitløk som du knuser lett med bredsiden av kniven for ekstra smak.
- Ta ut fileten og la hvile litt før du skjærer den i skiver til servering.
- Ha safran i hvitvinen og la den trekke litt.
- Surr løken i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme i olivenolje til den er blank men ikke har tatt farge.
- Tilsett pasta eller risottoris og surr den et par minutter sammen med løken. Ha i hvitvinen, kok opp og la den koke inn til det nesten ikke er væske igjen i gryta.
- Spe med blåskjellkraft litt etter litt og kok inn mens du rører før du sper med mer kraft.
- Kok til pastaen er mør og blandingen tyktflytende. Rør inn smøret rett før servering.
- Klargjør grønnsakene, gi ertene et raskt oppkok i godt saltet vann, stek soppen gylden i olje i en varm stekepanne.
- Stek rårekene forsiktig i litt olje og bland dem forsiktig inn i pastaen sammen med grønnsakene. Har du ikke råreker så kan du bruke vanlige rensede reker som ikke stekes men blandes rett i pastaen sammen med grønnsakene.
- Drypp litt olivenolje og nypresset sitronsaft over ved servering sammen med litt revet parmesanost.
- Rens blåskjellene for rur og byssustråder og skyll dem godt i kaldt rennenede vann slik at du får bort all grus fra dem.
- Ha smør i en tykkbunnet kasserolle og fres hakket sjalottløk og hvitløk over middels høy varme til det blir blankt.
- Sett opp varmen til maks og ha i blåskjellene og hvitvinen, sett på lokket.
- Damp til skjellene åpner seg og rist litt på kasserollen underveis, ikke la skjellene dampe for lenge for da blir de seige.
- Sil av kraften og bruk gjerne blåskjellene også i safranpastaen.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Innbakt lammefilet
Fremgangsmåte
Salte og pepre flatbiffen og brun raskt av i stekepanne. Stek den videre i ovn på 150°C i 10 minutter. Ta ut og sett til siden.
Kutt opp grønnsakene til fyllet i små terninger og fres dette 3-4 minutter i panne. Rør inn krydder og sett til side.
Skjær ut 5 mm brede strimler med butterdeig for å pynte kjøttpakken. Disse festes med penslet egg.
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Basisutvalget84 POENG