Det er ikke bare fredager som det passer med tacoinspirerte retter. Denne tilfredsstiller både de som elsker taco og de som heller vil ha pai.
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai
Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.
29 September 2024 - 23:00
Meksikansk pai

Fremgangsmåte
- Paideig: Smuldre kaldt smør og mel sammen, gjerne i en matprosessor. Tilsett vann og lag en jevn deig.
- La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Kjevle ut 2/3 av paideigen og dekk formen.
- Resten av paideigen kjevles ut til å kunne dekke ytterkanten som på bildet.
- Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.
- Fyll: Skjær bacon i passe store biter og brun det i en stekepanne.
- Tilsett kyllingkjøttet.
- Ha i hakket løk, paprika, mais, tacokrydder og tomater.
- Stek i noen minutter til alt er gjennomvarmt og mykt.
- Ha fyllet i paiskallet.
- Topp med den revne osten.
- Legg den utkjevlede deigen langs kanten.
- Pensle med litt vann.
- Stek paien i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
- Dryss over knust tortillachips.
- Server paien med guacamole, frisk salat og eventuelt rømme.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå