Skreien:
Sett på ovnen på 220 grader over-og undervarme
Legg porsjonsstykker av skrei på et ildfast fat. Tørk av skreien med kjøkkenpapir.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen og legg 1-2 ss saus på hvert stykke.
Sett fatet på nest øverste rille i forvarmet ovn på 220 grader i 6-10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Skreien er klar når den begynner å flake seg når man trykker på den.
Sprø rødkålsalat:
Snitte strimler av rødkål, rødløk og paprika så fint du klarer og legg i en bolle.
Bland ingrediensene til sausen og hell over.
Kna grønnsakene og sausen sammen i 1 minutt og la det stå minst 10 minutter før servering.
Rødkålsalaten kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.
Luftig Jasminris:
Skyll risen 2 minutter i kaldt vann.
Ha ris, vann, salt og limeskivene i en kjele og kok opp under sporadisk omrøring, da er det mindre sjanse for at den setter seg fast i bunnen.
Legg på et lokk når risen er kokt opp å skru ned varmen til lavt nivå.
La risen trekke under lokk i 15 minutter, uten å røre i den.
Ta kjelen av platen, løft av lokket, plukk ut limeskivene som kastes, og la risen dampe i 5 minutter til før du tilsetter olivenoljen og løfter risen forsiktig i kjelen med en slikkepott.
Tips:
Dersom du rører i risen under selve kokingen eller for raskt etter koking blir det en stor klebrig ball fremfor luftig ris.
Se våre andre oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev